Leer tijdens deze training dans en rekenen met elkaar integreren. Zo leer je kinderen op een andere manier kennis maken met het vak rekenen en krijgt het vak dans extra betekenis.

Inhoud:
De lessenserie Op Dans kan je Rekenen is ontworpen aan de hand van de succesvolle lessenserie Op Muziek kan je Rekenen, die in samenwerking met Stichting Goed Rekenonderwijs is ontwikkeld. Tijdens deze training worden dans en rekenen met elkaar geïntegreerd. In de lessen is het doel om in te spelen op de behoefte van de scholen om reken achterstanden mogelijk in te lopen. Een dansante en muzikale aanpak kan voor sommige leerlingen helpen bij hun ontwikkeling. De vakken rekenen en dans hebben meer overeenkomsten dan je zou verwachten. Er zal aandacht uitgaan naar het werken met verschillende reken domeinen en werkvormen, door het vooral zelf te ervaren.

Werkwijze van Aslan Muziekcentrum:
Een activerende didactiek en een inzicht in methodiek waarmee cursisten leren werken aan zinvolle activiteiten vanuit bekende en alledaagse praktijk. De trainingen van Aslan staan voor: muzikaal, duurzaam, persoonlijk, activerend, meteen toepasbaar.

Voor wie:
Basisscholen, pabo’s, dansopleidingen, dansscholen, conservatoria, mbo’s, hbo’s en centra voor de kunsten

Doelstellingen (afhankelijk van de duur van de training):
– Je leert werken met rekencompetenties binnen het vak dans;
– Je leert hoe je het materiaal direct in de klas kunt inzetten;
– Je leert effectief nieuwe werkvormen didactisch kunt inzetten;
– Je leert verschillende mogelijkheden van lessenserie Op Dans kan je Rekenen te gebruiken.

Na het volgen van deze training:
– Kan je gevarieerde danslessen met oog op de stimulering van rekenen d.m.v. het vak dans op de basisschool te kunnen geven.
– Heb je je visie op de stimulering van rekenen in het dansonderwijs verscherpt en kun je deze extra aandacht in het vak dans goed verantwoorden.
– Kan je zelf werken interdisciplinaire lessen geven met dans en rekenen.

Interesse:
Vraag een vrijblijvende offerte aan door onderstaand formulier in te vullen of contact op te nemen met Priya Keet via priyakeet@aslanmuziek.nl of 020-6124446.

Aanmelden Training Op Dans kan je Rekenen
reCAPTCHA is required.