Muziekdocenten van Aslan Muziekcentrum werken het hele jaar door op tientallen Amsterdamse basisscholen waar ze de doorlopende leerlijn Muziek Talent Express geven. De leerlingen ontwikkelen zich binnen dit programma in hun muzikale kennis en vaardigheden. Maar eens in het jaar wordt hun ontwikkeling ook groots aan publiek getoond. Dan schitteren de leerlingen wanneer ze in Theater de Meervaart tijdens festival Het Podium hun speciaal gemaakte optreden aan een volle zaal laten zien. Het festival bestaat uit drie voorstellingen:

Compo Kids
Ter voorbereiding van het festival componeren een achttal groepen 6/7 van verschillende scholen een lied. Dit doen ze onder begeleiding van een professionele Singer-Songwriter. De teksten komen vaak voort uit de thema’s waar de kinderen zich op dat moment mee bezig houden. Dat is zo divers als pesten, wereldvrede, vakantie of verliefdheid. Ze studeren het lied in en brengen het met live begeleiding van de BZT-band ten gehore in theater de Meervaart.

Swing it Out!
Een achttal groepen 6/7 van verschillende scholen bereiden samen met een professionele choreograaf een dans voor. Elke groep heeft een andere muziekstijl als uitgangspunt. Tijdens de optredens is het lastig om zelf te blijven zitten, aangestoken door de enthousiaste sterren op het podium.

Talentband Battle
De doorlopende leerlijn Muziek Talent Express bestaat naast de onderschoolse muziekles ook uit een naschoolse Talentband. Tijdens festival Het Podium presenteren ze zich in hun veelzijdigheid aan elkaar en het publiek.