Onze docenten werken het hele jaar door op tientallen Amsterdamse basisscholen waar ze de doorlopende leerlijn Muziek Talent Express geven. De leerlingen ontwikkelen zich binnen dit programma in hun muzikale kennis en vaardigheden. Maar eens in het jaar wordt hun ontwikkeling ook groots aan publiek getoond. Dan schitteren de leerlingen wanneer ze in onze locatie aan de Louis Bouwmeesterstraat tijdens festival Het Podium, dit jaar op 3 juli aanstaande, hun speciaal gemaakte optreden aan een volle zaal laten zien.

Het festival bestaat uit dans-, theater- en muziekvoorstellingen:

Dans: Swing It Out!
Groepen 6/7 van verschillende scholen bereiden samen met een professionele choreograaf een dans voor. Elke groep heeft een andere dansstijl als uitgangspunt. De kinderen werken samen met een professionele danser toe naar een choreografie op muziek en presenteren dit aan een groot publiek. Aslan Muziekcentrum gelooft dat dansen van over de hele wereld gedeeld moeten worden. Wij vieren het idee dat kinderen nieuwe bewegingen uit alle windstreken leren en omarmen.

Theater: Act It Out!
Groepen 6/7 van verschillende scholen bereiden samen met een professionele theaterdocent een theaterstuk voor. Met Act It Out! gaan de kinderen samen met een professionele theaterdocent/actrice aan de slag met een zelfgemaakte theater-act. Kinderen leren acteren op verbale én non-verbale manier. Muziek en verhalen uit alle werelddelen worden als uitgangspunt gebruikt.

Talent Battle
De doorlopende leerlijn Muziek Talent Express bestaat naast de onder-schoolse muziekles ook uit een naschoolse talentgroep, zoals een band, koor, orkest of musicalklas. Tijdens festival Het Podium presenteren ze zich in hun veelzijdigheid aan elkaar en het publiek.