De online lessen zijn al een aantal weken in volle gang en gaan door tot aan de zomervakantie. Ondanks dat er (nieuws)berichten circuleren dat cultuureducatie weer mogelijk is, geldt dit helaas niet voor ons. Lessen kunnen niet op Aslan Muziekcentrum gegeven worden, omdat deze vanwege het samenscholingsverbod niet open kan zijn. Meer uitleg hierover vind je op het LKCA  (Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst). De fysieke deuren van Aslan Muziekcentrum blijven gesloten, maar online gebeurt er des te meer!

Wat gebeurt er allemaal online?

Online lessen buitenschools programma

De meeste lessen worden tot aan de zomervakantie online voortgezet. De docenten hebben de afgelopen weken hun huis omgetoverd tot een online lespraktijk. Sindsdien staan onze docenten met behulp van programma’s zoals WhatsApp, Zoom, Facetime of Skype in verbinding met hun leerlingen. Voor een aantal kennismakingscursussen zijn lesvideo’s gemaakt, zodat de lessen thuis gevolgd kunnen worden. Ook de leerlingen van de talentafdeling, Aslan Academie, krijgen online les. Wekelijks zien ze elkaar ‘live’ en daarnaast werken ze thuis aan opdrachten en maken ze filmpjes.

Online lessen binnenschools programma

De wekelijkse lessen op de scholen zijn vervangen voor een serie lesvideo’s. Elke school krijgt een aantal video’s gestuurd via een speciale YouTube-link. De scholen zorgen op hun beurt dat de video’s verspreid worden onder leerlingen. Ook hebben de Muziek Talent Express-scholen een gratis inlog gekregen voor leerlingen. Zo kunnen ouders met hun kinderen thuis de lessen blijven volgen van hun eigen vakdocent en zelf aan slag gaan met de methode. Alle openbare gratis online lessen zijn te vinden op YouTube. De video’s zijn onderverdeeld in playlists. YouTube >
Nu de scholen vanaf 11 mei weer geopend zijn, gaan we in overleg met de scholen, indien daar ruimte en behoefte aan is, enkele lessen op de scholen weer opstarten. We hanteren op de scholen, gedurende het Corona-virus, de volgende richtlijnen > 

Gratis online lessen voor iedereen

Bij Aslan Muziekcentrum zijn ook diverse gratis openbare online lessen te volgen:

– YouTube
Alle openbare online lessen zijn te vinden op ons YouTube-kanaal. Op YouTube verschijnt dagelijks een nieuw muzikaal, dansant of theatraal filmpje.
Volg ons op YouTube>

-Instragram en Facebook
Op Instagram delen we dagelijks lessen, die we normaal gesproken op de scholen geven. Ook delen we tips en lesideeën. Op Facebook geven we elke dinsdag om 10:00 een live les.
Volg ons op Instagram>
Volg ons op Facebook>

– Muziek Talent Express Digitaal
Muziek Talent Express Digitaal is de online ondersteuning van de muziekmethode Muziek talent Express. Scholen, culturele instellingen en muziekdocenten met een abonnement hebben een speciale inlog gekregen om te delen met hun leerlingen.
De gratis demoversie wordt voortdurend aangevuld met lesmateriaal zodat iedereen hier thuis mee aan de slag kan gaan. Vraag hier de gratis demo van Muziek Talent Express Digitaal aan.

Vragen
Vanwege de huidige maatregelen zijn de locaties gesloten en werken wij vanuit huis. Heb je vragen? Je kunt ons op werkdagen telefonisch bereiken van 10:00-14:00 of per mail:  info@aslanmuziek.nl.

Houd deze pagina in de gaten voor de meest actuele stand van zaken.