Aslan Academie

Zit er meer muziek, dans of theater in je? Of droom je van een carrière als professioneel muzikant of DJ? Wil je graag een beroepsopleiding in een Kunstvakopleiding volgen? Dan is de Aslan Academie echt iets voor jou. Na een geslaagde auditie ben je welkom bij een van onze talentprogramma’s van de Aslan Academie. Bij de Aslan Academie word je door middel van een intensief talententraject uitgedaagd om je creatieve talent op het gebied van muziek, dans en/of theater maximaal te  ontwikkelen.

Aslan Muziekcentrum zet zich al jaren in voor talentontwikkeling. Onze passie is om zoveel mogelijk kinderen en jongeren hun talent te laten ontdekken en tot bloei te laten komen, ongeacht hun achtergrond en financiële situatie. Met de talentprogramma’s van de Aslan Academie proberen we de doorstroming naar een vervolgopleiding nog meer te stimuleren. We bieden muziek-, dans- en theatereducatie, vanuit de gedachte dat kunst grenzeloos is. Verdieping in elkaars cultuur, achtergronden en waarden is daarbij essentieel. Tijdens de talentprogramma’s laten we je kennismaken met muziek, dans en theater uit verschillende culturen en tradities.

De Aslan Academie bestaat uit:

  • Aslan Academie Junior | niveau bekwamen (meerjarenprogramma)
  • Aslan Academie Opleiding | niveau: excelleren (tweejarig-programma)
  • Music & Sound Design | niveau: excelleren (tweejarig-programma)
  • Vooropleiding Kunstvakopleiding | niveau: excelleren (eenjarig-programma).

Om toegelaten te worden bij een van deze talentopleidingen, moet je eerst auditie doen.

Audities

Eerstvolgende auditie:
13 juni 2024 (instrumentaal, zang & theater)

Interesse

Op de hoogte blijven van audities en open dagen? Vul onderstaand interesseformulier in.

Aslan Academie Junior

Voor getalenteerde leerlingen

Zit er meer muziek, dans of theater in je? Speel, dans of zing je graag samen met anderen? Ben je tussen de 7 en 14 jaar? De Aslan Academie Junior is dan echt iets voor jou! We bieden een wekelijks, uitdagend programma met privélessen
en muziektheorie. Daarnaast ga je wekelijks samenspelen in een of meerdere van de volgende talentgroepen: The Voice of Aslan (vocaal), The Moves of Aslan (dans), The Sound of Aslan (band), Aslan Talentorkest (diverse stijlen, zoals klassiek, klezmer), De Trommelclub (percussie), Theater Talentklas, The Musical of Aslan en Orient Connection Junior. Ook volg je jaarlijks een aantal inspirerende masterclasses van artiesten en professionals uit het culturele werkveld en ga je op bezoek bij verschillende concert- en theaterzalen en kunstvakopleidingen, zoals Codarts.

De opleiding bestaat wekelijks uit:

– Muziek, dans of theater in groepsverband
– Muziektheorie
– Academieles (masterclasses/workshops)
– Privéles (muziek)
– Bezoek podia en kunstvakopleidingen  (o.a. Conservatorium van Amsterdam, Codarts, Muziekgebouw aan ‘t IJ, HKU Muziek & Technologie, Nationale Opera en Ballet)
– Optredens (meerdere optredens per jaar)

Aslan Muziekcentrum voelt als een soort thuis, je kan hier ook helemaal jezelf zijn. Ook geven de docenten je veel ruimte om jezelf steeds verder te ontwikkelen.

Lena | leerling Aslan Academie Junior

 

Aanmelden cursus klik hier >

Aslan Academie Opleiding

voor getalenteerde leerlingen die meer verdieping willen

Is muziek helemaal jouw ding? Ben je tusen de 12 en 17 jaar oud? Droom je van een carrière als professioneel muzikant? Dan past de talentopleiding Aslan Academie Opleiding echt bij jou. De Aslan Academie Opleiding biedt verdieping op de Aslan Academie Junior.

Welk instrument of muziekstijl je ook aanspreekt, wij begeleiden je op hoog niveau. Je volgt een intensief en verdiepend programma dat bestaat uit privé- en groepslessen, masterclasses door professionals, muziektheorie en muziekgeschiedenis van muziekstijlen uit diverse culturen en optredens op podia binnen en buiten Amsterdam.

Je wordt getraind door vakkundige docenten, die veel ervaring hebben met het begeleiden van jong talent. We bereiden je zo goed mogelijk voor op een kunstvakopleiding op mbo- of hbo-niveau. De Aslan Academie Opleiding heeft dan ook een brugfunctie tussen muziek als vrijetijdsbesteding en de vakopleiding. De komende jaren wordt de Aslan Academie Opleiding uitgebreid met de disciplines dans en theater. Orient Connection is onderdeel van de Aslan Academie Opleiding, maar volgt een eigen lesprogramma.

De Aslan Academie Opleiding bestaat wekelijks uit:

– Samenspel
– Muziektheorie en muziekgeschiedenis
– Academieles (masterclasses/workshops)
– Privéles (30 min)
– Bezoek podia en kunstvakopleidingen (Conservatorium van Amsterdam, Codarts, Muziekgebouw aan ‘t IJ, HKU Muziek & Technologie, Nationale Opera en Ballet)
– Optredens (meerdere optredens per jaar)

Ik ben begonnen bij Orient Connection toen ik nog heel klein was. Omdat ik weet hoeveel werk erin zit om een Orient Connection Master te worden, vond ik het heel inspirerend om nu ook de Mini’s en de Juniors te helpen

Serdina | leerling Orient Connection Master, Aslan Academie Opleiding

Aanmelden cursus klik hier >

Music & Sound Design

Voor toekomstige producers en DJ’s

Zie je een toekomst voor je als professioneel producer of DJ? Ben je gefascineerd door muziektechnologie? Ben je tussen de 12 en 17 jaar? Dan is deze talentopleiding echt iets voor jou. Je volgt binnen deze tweejarige opleiding een intensief en verdiepend programma dat bestaat uit onder andere sound design, akoestisch-elektronische muziek, muziekproductie, gebruik van muziekprogramma’s en digitale audio workshops (zoals Ableton Push), arrangeren en je eigen muziek maken. Je krijgt zowel wekelijkse lessen van onze docenten als verschillende workshops en masterclasses van muziekprofessionals uit de praktijk. Daarnaast krijg je ieder jaar ook een aantal mogelijkheden om je werk uit te voeren voor publiek op een professioneel podium. Als leerling van de Aslan Academie word je voorbereid op een eventuele vervolgopleiding muziek of muziek en technologie in het MBO of HBO.

Inhoud programma:

– Verschillende modules muziek & technologie
– Muziektheorie en muziekgeschiedenis
– Academieles (masterclasses/workshops).
– Bezoek podia en kunstvakopleidingen (Conservatorium van Amsterdam, Codarts, Muziekgebouw aan ‘t IJ, HKU Muziek & Technologie, Nationale Opera en Ballet)
– Optredens (meerdere optredens per jaar)

Aanmelden cursus klik hier >

Vooropleiding Kunstvakopleiding

Voor getalenteerde leerlingen die een opleiding op maat willen

Ben je 16 jaar of ouder? Wil je klaargestoomd worden voor een kunstvakopleiding? Meld je dan aan voor deze opleiding. Het doel van deze opleiding is het begeleiden van leerlingen naar zowel uitvoerende excellence, creërend talent/podiumkunstenaar als docerend kunstenaar in spé. Het gaat om een opleiding op maat, waarin de leerling individueel gecoacht wordt om zich optimaal voor te bereiden op een Kunstvakopleiding. Wij kijken naar jouw ontwikkelingsmogelijkheden en vinden je passie en focus belangrijk.

Wij staan borg voor jouw persoonlijke ontwikkeling en bieden je een verdiepend programma met privélessen, muziektheorie, samenspel in een talentgroep. Ook krijg je de kans om als coach talentgroepen van de Aslan Academie Junior en Aslan Academie Opleiding te begeleiden. Wij ondersteunen je om de juiste keuze te maken voor de audities van een kunstvakopleiding en werken nauw samen met MBO- en HBO-vervolgopleidingen van Nederland.

Inhoud programma:

– Samenspelen
– Privéles
– Muziektheorie & muziekgeschiedenis
– Masterclasses en workshops
– Bezoek podia en kunstvakopleidingen
– Meerdere optredens per jaar.

Aanmelden cursus klik hier >

Partners