Aslan Muziekcentrum brengt van 18 – 22 oktober 2015 met 30 muziekdocenten en partners een bezoek naar Tétouan en Larache, in Marokko. Wij zullen hier tien basisscholen, het Conservatorium van Tétouan en het cultuurhuis ‘Dar Amsterdam’, in de kansarme wijk Al Manar van Larache, bezoeken. De studiereis beoogt muzikale overdacht en uitwisseling en wil kinderen én docenten uit Tétouan, Larache en Amsterdam muzikaal verrijken.

Conferentie woensdag 21 oktober 2015 in Concervatorium Larache
Onderdeel van de reis is een expertmeeting van Aslan Muziekcentrum en de MoccaAcademie. Tijdens dit symposium wisselen Marokkaanse en Nederlandse professionals uit over de kracht van muziek voor actief burgerschap en hoe muziekonderwijs en ander cultuuronderwijs kan worden uitgevoerd en geborgd.

Benefiet
Om het bezoek en de donatie van instrumenten te financieren vindt er 10 oktober van 19:00-22:00 een benefietavond plaats op Aslan Muziekcentrum.

Programma:
19:00 uur    Ontvangst
20:00 uur   Benefietconcert
20:30 uur    Veiling
21:00 uur    Borrel

Steunt u dit bijzondere initiatief en wilt u hierbij zijn? Bestel dan hier uw kaarten.
Kunt u er niet bij zijn, maar wilt u dit initiatief wel steunen? Maak dan hier uw donatie over, of direct op ons bankrekeningnummer NL34 ABNA 0497 6834 74 onder vermelding van donatie Tétouan en Larache.

Waarom Tétouan en Larache?
Op de Amsterdamse basisscholen waar Aslan Muziekcentrum lesgeeft, liggen de roots van kinderen in alle windrichtingen. Binnen de muzieklessen is hier aandacht voor door bijvoorbeeld liederen uit verschillende culturele tradities te zingen. Aslan Muziekcentrum zet zich in om door zijn muzieklessen culturen met elkaar te verbinden.

Samenwerking
Om dit bezoek te realiseren werkt Aslan Muziekcentrum samen met het Amsterdams Andalusisch Orkest en het Conservatorium van Tétouan en wordt samenwerking gezocht met de gemeente Larache, tien plaatselijke basisscholen en cultureel centrum Dar Amsterdam. De conferentie is in samenwerking met de Mocca Academie.

Verleden en Toekomst
Dit bezoek is de tweede in een reeks bezoeken waarin de muziekdocenten van Aslan Muziekcentrum op studiereis gaan naar basisscholen en conservatoria in landen die vanwege hun cultuur sterke banden hebben met veel Amsterdamse basisschoolkinderen. In 2014 is Aslan Muziekcentrum in Turkije geweest, voor 2016 staat Suriname op het programma.

Ons bezoek naar Diyarbakir vorig jaar werd gevolgd door Basta van AT5. Voor hun verslag klik hier.

 

moccalogo Amsterdams andalusisch orkest