Maak tijdens deze training kennis met onregelmatige maatsoorten en microtonen. Je krijgt inzicht in het werken met muziek uit verschillende culturen. Aslan Muziekcentrum neemt je tijdens deze training mee in enkele specifieke kenmerken van onze werkwijze, namelijk non-verbaal lesgeven en gebruik van werelds repertoire en percussiemateriaal. Je leert werken met een darbuka, verschillende notatiesystemen, en niet-alledaagse lesattributen.

Inhoud workshops:
Oriëntaalse zang
Zuhal Gezik werkt met een activerende didactiek en veel gevoel voor methodiek. Haar workshops zijn muzikaal, persoonlijk, activerend en meteen toepasbaar. Ze zal aan de hand van een aantal liederen onder begeleiding van haar saz jullie meenemen in de onregelmatige maatsoorten en kwarttonen in diverse talen. De aanpak voor de liederen krijg je in een hand-out mee, zodat je het thuis nog eens rustig kunt oefenen. Laat je uit je comfortzone halen en zing een microtoon en klap mee met een 5/8 maat!

Oriëntaalse percussie
Levent Aslan werkt met een activerende, non-verbale didactiek die erg aanstekelijk werkt voor kleuters, maar zeker ook voor jou. Zijn ritmes en aanpak zijn direct toepasbaar en je krijgt ze in een hand-out mee, zodat je het thuis nog eens rustig kunt oefenen. Je leert de basis van wereldritmes in bodypercussie en op de darbuka en je leert werken met notatiesystemen voor kleuters waarmee je niet-westerse ritmes weer kunt geven. Je leert gevarieerde methodieken en stijlen uit o.a. het Midden Oosten in grondbeginsel kennen en je zult je kijk op wereldmuziek na vandaag zeker kunnen verrijken!

Werkwijze van Aslan Muziekcentrum
Een activerende didactiek en een inzicht in methodiek voor ontwikkeling van sociale competentie waarmee cursisten leren werken aan zinvolle activiteiten vanuit bekende en alledaagse praktijk. De trainingen van Aslan staan voor: muzikaal, duurzaam, persoonlijk, activerend, meteen toepasbaar.

Voor wie:
conservatoria, dansopleidingen, pabo’s, culturele opleidingen, centra voor de kunsten, muziek- en dansscholen en basisscholen

Praktische info:
Dag en tijd: in overleg
Tarief: in overleg
Locatie: Aslan Muziekcentrum of op locatie naar wens

Doelstellingen (afhankelijk van de duur van de training):
– Je maakt  werken met Oriëntaalse muzikaal materiaal en percussie in je eigen praktijk;
– Je maakt onregelmatige maatsoorten en microtonen;
– Je leert werken met darbuka’s, verschillende notatiesystemen en niet-alledaagse lesattributen;
–  Je krijgt nieuw materiaal voor wereldmuziek- en dans toepassen in je lespraktijk;
– Je leert de eerste stappen om non-verbaal en muzikaal te werken.

Na het volgen van deze training:
– Heb je kennis gemaakt met muziek uit Anatolië;
– Kun je nieuwe les-ideeën, werkvormen en repertoire gebruiken voor je eigen lespraktijk;
– Heb je je visie op wereldmuziek verscherpt;
– heb je je netwerk in de wereldmuziek uitgebreid.

Interesse:
Vraag een vrijblijvende offerte aan door onderstaand formulier in te vullen of contact op te nemen met Priya Keet via priyakeet@aslanmuziek.nl of 020-6124446.

Aanmelden Training Oriëntaalse Muziek
reCAPTCHA is required.