Je leert als groepsdocent werken met dramalessen waar de ontwikkeling van taal een plek heeft gekregen voor het basisonderwijs. Hoe kun je deze opbouwen en hoe combineer je taal met theater? Er zal aandacht uitgaan naar het werken met verschillende taal domeinen en werkvormen, door het vooral zelf te ervaren en doen.

Inhoud:
Aslan Muziekcentrum heeft lessen ontwikkeld, waarbij specifiek aandacht is hoe je drama als middel in kunt zetten om de taalontwikkeling te stimuleren. In de lessenreeks is het doel om in te spelen op de behoefte van de scholen om taal achterstanden mogelijk in te lopen en het leren van een taal plezieriger te maken. Deze aanpak kan voor veel leerlingen helpen bij hun ontwikkeling op verschillende gebieden. Namelijk het gebied van taalontwikkeling, sociaal-emotioneel gebied en het creëren van een veiligheid binnen een groep.

De reeks bestaat uit lessen voor groep 1 t/m 8. Daarnaast is er een speciale lessenreeks voor in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. De werkwijze is een activerende didactiek en een inzicht in methodiek voor ontwikkeling van sociale competenties, vanuit bekende en alledaagse praktijk. De trainingen van Aslan staan voor: muzikaal, duurzaam, persoonlijk, activerend en meteen toepasbaar. Je leert werken met het middel drama waar de ontwikkeling van taal een plek heeft gekregen voor het basisonderwijs. Hoe kan je deze opbouwen en hoe werk je nu met de taal en de theater-competenties? Er zal aandacht uitgaan naar het werken met verschillende taal domeinen en werkvormen, door het vooral zelf te ervaren. Aslan zal ook kennis delen over de ervaring met het geven van de taallessen binnen de theatereducatie op een basisschool.

Werkwijze van Aslan Muziekcentrum:
Een activerende didactiek en een inzicht in methodiek waarmee cursisten leren werken aan zinvolle activiteiten vanuit bekende en alledaagse praktijk. De trainingen van Aslan staan voor: muzikaal, duurzaam, persoonlijk, activerend, meteen toepasbaar.

Voor wie:
Basisscholen, pabo’s, culturele opleidingen, theater- en muziekscholen en centra voor de kunsten

Praktische info:
Dag en tijd: in overleg
Tarief: in overleg
Locatie: Aslan Muziekcentrum of op locatie naar wens.

Doelstellingen (afhankelijk van de duur van de training):
– Je leert werken met taalcompetenties binnen het vak theater;
– Je leert hoe theater ondersteuning biedt aan de taalontwikkeling van kinderen op de basisschool;
– Je leert nieuwe les-ideeën, werkvormen gebruiken voor je eigen lespraktijk;
– Je leert hoe je effectief nieuwe werkvormen didactisch kunt inzetten;
– Je leert verschillende mogelijkheden van lessenserie Theater is een Taal te gebruiken.

Na het volgen van deze training:
– Kun je gevarieerde theaterlessen met oog op de stimulering van taal d.m.v. het vak theater op de basisschool geven;
– Heb je je visie op de stimulering van taal in het theateronderwijs verscherpt en kun je deze extra aandacht in het vak theater goed verantwoorden;
– Kun je zelf interdisciplinaire lessen geven met theater en taal.

Interesse:
Vraag een vrijblijvende offerte aan door onderstaand formulier in te vullen of contact op te nemen met Priya Keet via priyakeet@aslanmuziek.nl of 020-6124446.

Aanmelden Training Theater is een Taal
reCAPTCHA is required.