Leer werken met diverse muzikale werkvormen voor peuters en kleuters. Hoe kan je met de kleintjes een lied zingen, een rap componeren, naar muziek luisteren? Er zal aandacht uitgaan naar het werken met verschillende muzikale domeinen en werkvormen, door het vooral zelf te ervaren.

Inhoud: 
In deze training leer je werken met diverse muzikale werkvormen voor kinderen uit het basisonderwijs. Hoe kan je een lied zingen, een rap componeren, naar muziek luisteren? Er zal aandacht uitgaan naar het werken met verschillende muzikale domeinen en werkvormen, door het vooral zelf te ervaren. Er zal veel mogelijkheid tot uitwisseling zijn. Ook voor pedagogische vraagstukken zal er ruimte zijn, zoals muzikaal orde houden, het omgaan met diverse doelgroepen en gecombineerde leeftijdsgroepen.

Werkwijze van Aslan Muziekcentrum
Een activerende didactiek en een inzicht in methodiek voor ontwikkeling van sociale competentie waarmee cursisten leren werken aan zinvolle activiteiten vanuit bekende en alledaagse praktijk. De trainingen van Aslan staan voor: muzikaal, duurzaam, persoonlijk, activerend, meteen toepasbaar.

Voor wie:
Basisscholen, kinderdagverblijven, pabo’s, culturele opleidingen, muziekscholen en centra voor de kunsten

Praktische info:
Dag en tijd: in overleg
Tarief: in overleg
Locatie: Aslan Muziekcentrum of op locatie naar wens

Doelstellingen (afhankelijk van de duur van de training):
– Je leert werken met muziekactiviteiten voor kinderen van de peuter en kleuterklas;
– Je leert hoe je het materiaal direct in de groep kunt inzetten;
– Je leert hoe je effectief nieuwe werkvormen kunt inzetten;
– Je leert de eerste stappen om non-verbaal en muzikaal te werken;
– Je leert werken met diverse instrumenten en materialen.

Na het volgen van deze training ben je in staat om:
– kun je gevarieerde muziekactiviteiten aan jouw groep te geven;
– Kun je nieuwe les-ideeën, werkvormen en (werelds) repertoire gebruiken voor je eigen lespraktijk;– heb je je visie op muziekonderwijs verscherpt en kunt u het vak muziek goed verantwoorden.

Interesse:
Vraag een vrijblijvende offerte aan door onderstaand formulier in te vullen of contact op te nemen met Priya Keet via priyakeet@aslanmuziek.nl of 020-6124446.

Aanmelden Training Muziek Talent Express Mini - Organsiaties
reCAPTCHA is required.