Saxofoon
 

Mijn naam is Pablo de Haas. Ik geef al zo’n 30 jaar saxofoonles, maar daarnaast behoren ook dwarsfluit, klarinet en blokfluit en Ewi (electric wind instrument) tot de mogelijkheden. Mijn studie heb ik  afgerond aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag als uitvoerend musicus Jazz. Ook studeerde ik aan de Indiana University bij de vermaarde educator David N Baker.

Ik heb een eigen album uitgebracht onder de naam “Juju Bros”, met onder andere Anton Goudsmit, Stefan Schmid en Stefan Kruger als medemuzikanten en speelde in veel verschillende formaties, waaronder Frafra Sound, Pablo Nahar Quartet, For Sure, The New Cool Collective, Debra Carter, Sven Schuster, Polo de Haas Quartet, George McCrae, Jeroen van Helsdingen, Molenaar BB met het Rosenberg Trio, Afo Big Band met Jared Grant, en nog veel meer…

In mijn lessen  werk ik over het algemeen vanuit een nummer of een muziekstuk door mij of de leerling gekozen. De basis technieken luisteren, toonvorming, techniek, timing, lezen en improviseren komen allemaal aan bod en krijgen hun toepassing op het uitgekozen stuk. Oefeningen giet ik in een zo simpel mogelijke vorm. Alles vanuit zoveel mogelijk rust en ontspannenheid, zodat het leren van nieuwe vaardigheden zonder stress kan plaatsvinden.