Post-hbo 2019
 

Het was elke donderdag een feest om naar Aslan Muziekcentrum in de Corantijnstraat te fietsen. Het aangeboden lesprogramma hield in dat je de hele dag bezig was met je medestudenten om lesideeën op te doen, in te studeren en meteen uit te proberen. Zingen, dansen, luisteren, spelen, improviseren, noteren, dirigeren, alles kwam voorbij.

Door deze opleiding ben ik zekerder geworden in het musiceren en in het geven van lessen. Ik heb geleerd om een les goed voor te bereiden en uit te schrijven en dit toe te passen in de klas. De stages waren goede oefenmomenten. Er zijn veel interessante liederen/dansen/spellen voorbijgekomen, veel materiaal om te gebruiken in de klas. Wat me opviel is het hoge tempo dat werd gehanteerd door de docenten van Aslan Muziekcentrum bij het geven van de muziekeducatielessen, weinig woorden die gesproken werden en er is veel ervaring in het docententeam! Ik ben geïnspireerd geraakt om les te geven in het primair onderwijs met de Muziek Talent Express door de Aslan Opleiding Muziekeducatie.

Al een tijd ben ik producent bij het BIMHUIS. We hebben met de educatieafdeling van het BIMHUIS/Muziekgebouw het educatie-project Groove Beest! opgezet. Vier familieconcerten, vier schoolconcerten met daaraan voorafgaand in de klas een workshop waarin de groove centraal staat. De workshop geef ik. Al het geleerde van de opleiding stop ik erin. In november ga ik naast mijn huidige werkzaamheden, een dag in de week lesgeven in het primair onderwijs!

Lichting: 2019
Beroep: producent, muziekdocent