Viool
 

Vanuit een muzikaal nest met beide ouders die viooldocent waren, gaat het viool spelen met de paplepel in en was er een bedje gespreid voor een muzikale opleiding. Ze heeft haar conservatorium opleiding gevolgd in Utrecht aan de HKU en in Amsterdam aan het Sweelinck Conservatorium (tegenwoordig heet het Conservatorium van Amsterdam). De laatste twee jaar van haar studie studeerde ze bij de Hongaarde violist Istvan Párkányï en sloot haar vioolstudie af in 2001 met een Masterdiploma.

Al tijdens haar studie geeft ze muziekles aan kinderen. De drive om kinderen te motiveren en te stimuleren om alles uit dit prachtige instrument te halen is groot. Inmiddels heeft ze al meer dan 17 jaar aan leservaring opgebouwd. Daarnaast is ze ook lange tijd als uitvoerend musicus actief geweest, zoals bij het Nederlands Philarmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Tegenwoordig speelt ze ook in kleine begeleidingsorkesten en ensembles. Sinds twee jaar heeft ze haar eigen pianotrio, Trio Martinot, waarmee ze op verschillende locaties speelt, uiteenlopend van huiskamerconcerten tot concerten in concertzalen.

Haar motivatie:
“Viool is naar mijn mening een van de allermooiste instrumenten om te spelen en komt heel dicht bij de menselijke zangstem welke wij allen in ons hebben. Om te bereiken dat de viool als het ware een verlengstuk van je lichaam wordt en je er de verschillende timbres van zachte maar ook felle en heldere klanken uit kan halen, ligt oefening en doorzetting ten grondslag aan het leren beoefenen van de viool. En dit vind ik de grote uitdaging en ook leuk om te bereiken met mijn leerlingen!”