Aslan Muziekcentrum bestaat dit jaar 25 jaar! Wij vieren dit jubileum gedurende het hele jaar met feestelijke optredens en evenementen. Er staan onder andere een Aslan Academie-voorstelling, een workshop-dag nieuw aanbod, buurtoptredens en een scholenfestival in de planning. Op deze pagina vind je een jubileumoverzicht met alle geplande activiteiten en leuke nieuwtjes. De pagina wordt regelmatig bijgewerkt.

(Jubileum)activiteiten

September 2022

1 september | Auditie Aslan Academie

”Zit er meer muziek, dans of theater in je?” Kom auditie doen voor een van de talentopleidingen van de Aslan Academie. Bij de Aslan Academie word je door middel van een intensief talententraject uitgedaagd om je creatieve talent op het gebied van muziek, dans en/of theater maximaal te ontwikkelen. Meer info en aanmelden >

Oktober 2022

7 oktober 20:00 – 21:30 | Buurtconcert Ten-Hut & Burak

Van funky sounds tot knallende Arabische grooves met wervelende solo’s en een feestende blazerssectie: Ten-Hut heeft alles in huis om samen met het publiek door het plafond te gaan.
De band staat bekend om zijn energieke live performance en interessante composities, gegoten in een pop/funkjasje.

Ten-Hut is te vinden op poppodia in binnen- en buitenland. Hoogtepunten waren onder meer optredens in De Melkweg, Sugar Factory, Surfana Festival & het Concertgebouw. Tourend trok Ten-Hut recent door Duitsland, Frankrijk en Spanje.

Ten-Hut:
Bas Gaakeer – gitaar, MEER
& Burak Dolutaş – saz

Meer info: www.ten-hut.nl 

Aanmelden >

November 2022

5 november 10:00 – 15:00 | Aslan Trainingsdag

Maak tijdens deze training kennis met specifieke kenmerken van de werkwijze van Aslan Muziekcentrum, namelijk non-verbaal lesgeven, cultureel diverse muziek- en dansrepertoire, muzieknotatiesystemen en verschillend percussiemateriaal. Speciaal voor ons 25-jarig bestaan bieden wij een exclusieve Jubileumkorting aan als je iemand meeneemt! Vul op het inschrijfformulier bij ‘opmerkingen’ het volgende in: de kortingscode ‘Jubileum vriendenkorting’ samen met de naam van de persoon die je meeneemt. Zo krijgen jullie allebei 25 euro korting!  Meer info en aanmelden >

11 november 20:00 – 21:30 | Buurtconcert Cello Octet Amsterdam & Club Partout: Common Features

Alle muzikanten hebben de ‘burcht van het bekende’ verlaten. In het niemandsland, zonder harnas, vinden ontmoetingen plaats. Ontmoetingen die schuren en zalven, ontmoetingen van grote energie en diepe melancholie. ‘Common features’ viert de muzikale ontmoeting tussen de musici van Club Partout en Cello Octet Amsterdam.

De meeste muzikanten van Club Partout hebben muzikale roots in het Midden-Oosten, Syrië, Irak, Iran, Koerdistan. Ze komen uit een oraal overgedragen muziektraditie: iedereen kent de wetmatigheden, bijna niemand noteert ze. Hun muziek kent veel vrije improvisaties.

Cello Octet Amsterdam is een begrip in de hedendaags klassieke-muziekwereld dankzij samenwerkingen met componisten als Philip Glass en Arvo Pärt. De cellisten zijn thuis in de West-Europese gecomponeerde-muziektraditie.

Speciaal voor deze ontmoeting componeerde Oene van Geel nieuwe muziek, met hartstochtelijke melodieën, aanstekelijke ritmes en veel ruimte voor improvisatie.

‘Common Features’ is een zoektocht naar een nieuw geluid, een gedeelde werkelijkheid, die recht doet aan de eigenheid van de muzikanten.

Composities, arrangementen: Oene van Geel
Cello Octet Amsterdam:
Alistair Sung, Claire Beumer, Esther Torrenga, Genevieve Verhage, Rares Mihailescu, René van Munster, Sanne Bijker, Sanne van der Horst
Club Partout:
Alghaeth Ali – vocalen, Baraa Hamdy – vocalen, Behrang Alibabaei – vocalen (tahrir-zang), Ghaeth Almaghoot – klarinet/duduk, Hashem Kabreet – percussie , Karam Abdulrahman – klarinet, Pouriya Jaberi – percussie
Ted van Leeuwen – muzikale leiding, Titia Bouwmeester – creatief producent

Meer info: www.cellooctet.com, www.orchestrepartout.nl/nl/club-partout

Aanmelden >

December 2022

9 december 20:00 – 21:30 | Buurtconcert Tennessee Studs

Een Canadees, een Zweed en drie Nederlanders spelen en zingen recht uit het hart. De leden van de Tennessee Studs zijn beïnvloed door diverse muziekstijlen, van bluegrass tot folk, pop, rock en jazz. Ze noemen hun muziek Amsterdam Americana: “It’s all about folky, funky and freaky Americana”

Tennessee Studs bestaat sinds 1999 en heeft sindsdien op vele podia gestaan, in Nederland en daarbuiten. In de VS toerde de groep diverse malen. Daar speelden ze in gevangenissen, kerken, concertzalen en kroegen en op festivalpodia. Een maand voor de lockdown was de band nog in Alaska voor een muzikale reis van Anchorage naar Homer en McCarthy.
In maart 2022 werd het nieuwe album gepresenteerd in Paradiso.

Tennessee Studs:
Henrik Holm – contrabas, Roland van Beveren, Joram Peeters – snaren en fluiten, Jeff Cardey – mandoline, Jeroen Schmohl, dobro

Meer info:
www.tennesseestuds.com 

Aanmelden >

Hoe het begon…

Aslan Muziekcentrum verzorgt al sinds 1997 muziek-, dans- en theateronderwijs in Amsterdam. Wist je bijvoorbeeld dat we in 1997 begonnen is als instrumentenwinkel annex leslokaal aan de Admiraal de Ruijterweg? Onze passie is al die jaren hetzelfde gebleven, namelijk zoveel mogelijk kinderen en jongeren hun talent te laten ontdekken, ongeacht hun achtergrond en financiële situatie. We proberen voor ieder kind een inspirerende creatieve omgeving te creëren. Dit doen wij op onze eigen locaties, op scholen en in de wijken. Onze groeiende organisatie organiseert jaarlijks honderden cursussen, projecten en trainingen. We werken hierbij samen met diverse partners in het culturele veld. Volg onze Instagram-pagina om verschillende ‘Toen & Nu’ foto’s naast elkaar te zien! Herken jij Aslan Muziekcentrum nog terug?