Het programma voor de Buurtconcerten voor het seizoen 2023 – 2024 is rond! En we zijn opnieuw blij een mooie selectie aan verrassende muzikale optredens te kunnen presenteren op onze locatie aan de Louis Bouwmeesterstraat 214.
Sinds begin vorig jaar organiseert Aslan Muziekcentrum Buurtconcerten en iedereen uit de buurt, maar ook ouders en leerlingen, zijn van harte welkom te komen genieten van docent- en leerlingenoptredens van hoge kwaliteit. Geniet van een mix van muziekstijlen & instrumenten, ontmoet andere buurtgenoten en maak nieuwe vrienden. Kom gewoon langs, kom kijken & luisteren…! En het is nog gratis ook (wel aanmelden ajb)!
Locatie Nieuw-West: Louis Bouwmeesterstraat 214
Tevens een mooie manier voor de buurt om kennis te maken met onze locatie Nieuw-West!
Onderaan deze pagina kunt u zich voor 1 of meerdere Buurtconcerten aanmelden!!
Vrijdag 6 oktober 2023 | 20:00 uur | Samira’s Blues (zie foto)
Samira’s Blues speelt een mix van spirituals en originals van Arabische, Berber en Afrikaanse oorsprong. Samira Dainan volgt het nomadische spoor van haar voorouders door te leven in de Marokkaanse woestijn, ceremonies bij te wonen in het Atlas-gebergte en de Sous-regio, en mee te doen met de Gnaoua Lilas in de Marokkaanse stad Essaouira. Terug in Amsterdam schrijft en componeert ze samen met gitarist Bas Gaakeer de nummers voor de band.
Meer info: www.samirasblues.com
Vrijdag 3 november 2023 | 20:00 uur| Jacqueline y Verónica Castro & friends
De zussen Jacqueline en Verónica nemen het publiek mee naar het Chili van de jaren zeventig, de tijd van de dictatuur. Op het programma staan liederen over bevrijding en solidariteit, als een hommage aan hun vader en politieke medegevangenen van toen, en aan hun moeder en anderen die de gevangenen steunden.
In 1977 kwamen de zussen als politiek vluchteling naar Nederland. Dertig jaar lang trad het duo op, in binnen- en buitenland, tot Jacqueline terug ging naar Chili. Nu zijn ze terug, met een nieuwe groep, om liederen te spelen van Victor Jara, Los Jaivas en Violeta Parra. Deze worden afgewisseld met eigen composities gebaseerd op bijvoorbeeld gedichten van de Chileense Nobelprijswinnaar Gabriela Mistral. Een bijzondere avond vol traditionele ritmes en moderne volksmuziek!
Jacqueline y Verónica Castro & Friends
Jacqueline Castro Ravelo – zang, gitaar, cuatro, percussie
Verónica Castro Ravelo – zang, gitaar, cuatro, percussie
Eduardo Navea Leiva – cuatro, longuín, kena, percussie
Marcos Baggiani – drums
Jina Sumedi – piano, accordeon
Ineke Herstel – harp
Meer info: https://veroysumedicina.com
Vrijdag 1 december | 20:00 uur | Tevazu Sufi Music Ensemble
Als een van de oudste en enige traditionele Sufi-ensembles in Nederland, brengt Tevazu al jaren nationaal en internationaal muziek en dans ten tonele, geïnspireerd op de Sufi-traditie uit Turkije en het Midden Oosten. Met een zeer uitgebreid repertoire probeert Tevazu Sufi Music Ensemble met elk optreden de toeschouwer mee te nemen op een muzikale reis.
Het Tevazu Sufi Music Ensemble is in 2001 opgericht en bestaat uit Nederlands-Turkse Sufi musici, zangers en semazens, ofwel draaiende derwisjen.
Meer info: http://tevazu.nl/
Vrijdag 12 januari 2024 | 20:00 uur | Duo Blaeu
Duo Blaeu neemt het publiek mee op een muzikale reis door Frankrijk: op het programma staan sonates van onder meer de impressionistische componisten Maurice Ravel en Claude Debussy.
Violiste Feyona van Iersel en pianist Martijn Smits spelen al jaren samen, in verschillende samenstellingen, waaronder Duo Blaeu. De naamgever van het duo is de overgrootmoeder van de violiste: Mary Blaeu. Inderdaad familie van de beroemde cartograaf uit de 17e eeuw.
Feyona van Iersel begon op zevenjarige leeftijd met vioollessen van haar moeder. Zij studeerde viool aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht bij Lex Korff de Gidts en aan het Conservatorium van Amsterdam bij Else Krieg en Istvan Párkányï. Feyona speelt regelmatig bij gerenommeerde orkesten in Nederland, zoals het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en Het Balletorkest. Ook geeft ze vioolles, onder meer bij Aslan Muziekcentrum.
Martijn Smits studeerde piano bij Arthur Hartong aan het conservatorium van Arnhem en bij
Willem Brons aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Tegelijkertijd met zijn pianostudie studeerde Martijn geneeskunde in Nijmegen en Amsterdam. Martijn is actief als concertpianist in binnen- en buitenland en speelde soloconcerten en kamermuziek. Daarnaast werkt hij als huisarts in Amsterdam.
Vrijdag 2 februari 2024 | 20:00 uur | Hommage a Bach
De muziek van Johann Sebastian Bach is al honderden jaren een inspiratiebron voor musici, componisten en kunstenaars. Ook voor klarinettist Emirhan Tuğa. Hij heeft een programma samengesteld voor klarinet, piano en cello. Deze nieuwe werken en arrangementen zijn nog nooit eerder op klarinet gespeeld. Wereldpremières bij dit Buurtconcert dus!
Sinds zijn tijd aan het conservatorium in Ankara had klarinettist Emirhan Tuğa al een speciale belangstelling voor de werken van Bach. Omdat de klarinet, vergeleken met andere instrumenten, pas later werd ontworpen heeft Bach helaas voor de klarinet geen werk gecomponeerd.
Tuğa heeft, als klarinettist, het ontbreken van origineel werk voor de klarinet als een gemis ervaren. Wel heeft hij het, origineel voor orgel geschreven, voor 2 klarinetten en 1 fagot gearrangeerde werk, met een trio in een kamermuziek optreden gebracht. Toen hij jaren later het originele werk door een orgel live beluisterde vatte hij het idee op om dit Bach programma voor klarinet samen te stellen.
Na een voorbereidingsperiode met onderzoek en studie heeft hij een Bach-programma voor klarinet, piano en cello samengesteld. Deze nieuwe transcripties en arrangementen zijn nog nooit eerder door een klarinet uitgevoerd en zullen voor het eerst kunnen worden beluisterd.
Het programma bestaat uit werken van Bach en werken van door Bach geïnspireerde componisten. Naast de arrangementen die de door Bach geïnspireerde Tuğa van Bach’s werken maakte zullen ook werken van door Bach geïnspireerde componisten zoals F. Poulenc, B. Kovacs, C. P. H. Bach en H. V. Lobos ter horen worden gebracht.
Hommage a Bach
Emirhan Tuğa – klarinet
Antonis Pratsinakis – cello
Ere Lievonen – piano
Meer info: https://www.emirhantuga.com/
Vrijdag 1 maart 2024 | 20:00 uur | Amstel Big Band
De Amstel Big Band is een 18-koppig orkest dat zorgt voor spetterende jazz met latin, funk, folk en popinvloeden. Vurig blaaswerk, dat bij vlagen ook heel subtiel kleurend is, een stuwende ritmesectie, die zeer groovy speelt, met zang die lyrische lijnen toevoegt en met een leider die bevlogen dirigeert en geïnspireerd eigen werk vertolkt.
Groovy, van oriental tot boogaloo; het is aanstekelijk swingende, eigentijdse jazz. Zo brengt de Amstel Big Band een zaal in beweging. Of je nu wil dansen, meezingen of stil genieten van dit aansprekend repertoire, het kan allemaal.
Onder leiding van Sven Schuster
Sven Schuster staat sinds 2007 voor de Amstel Big Band. Hij schrijft alle composities en arrangementen. Zijn stukken hebben latin-, funk-, folk- en popinvloeden en zijn bepalend voor het eigenzinnige en groovy bandgeluid van de Amstel Big Band. Inmiddels zijn er drie CD’s opgenomen. De laatste CD, getiteld “The Wheel” is opgenomen in 2020, dus in Corona-tijd en bevat allemaal nieuwe stukken van Sven Schuster.
Speciale gast: Sietske Roscam Abbing – zang
Sietske Roscam Abbing is een vocaliste die opvalt door haar “ontwapenende frisheid” en die “volkomen ongeveinsd” is, volgens Jazzenzo magazine. Zij studeerde tijdens haar master studie jazz-zang aan het Conservatorium van Amsterdam tevens een periode in Philadelphia, waar ze de jazz-traditie opzocht. Na haar studie bracht de muziek haar naar India, waar ze als artist in residence lesgaf aan een van India’s toonaangevende muziekopleidingen in Bombay en zich onderdompelde in een geheel andere muzikale cultuur. In het najaar van 2017 bracht ze haar tweede album onder eigen naam uit, getiteld “Leaving Traces”.
Meer info: www.amstelbigband.nl
Vrijdag 5 april 2024 | 20:00 uur | Gadjo-Orkestra: Balkan & Beyond!
Deze 9-koppige band maakt van een optreden een waar feest! Landgrenzen spelen geen enkele rol: diverse culturen komen broederlijk samen in de muziek. Het publiek waant zich bij een kampvuur, tussen mooi gekleurde loofbomen rond glinsterende meren. Dansende mensen, allen één met de muziek. Balkan & Beyond!
Gadjo is het woord dat Roma en Sinti gebruiken voor niet-Roma en niet-Sinti. Toch speelt Gadjo-Orkestra de muziek alsof het Roma-bloed bij hen door de aderen dendert!
De muziek is dansbaar, aangrijpend, meeslepend en opzwepend. Regelmatige en onregelmatige maatsoorten buitelen over elkaar heen en worden met gemak het publiek in geslingerd.
Leadzangers Sandra Tadić weet het publiek te betoveren met nummers uit Kroatë, Servië, Bosnië & Macedonië.
Hilde Kertész zingt in het Roemeens & Hongaars en speelt de sterren van de hemel met nummers, geleerd uit de eerste hand van meester zigeuner-violisten uit Transsylvanië.
Kees Romers op saxofoon & dwarsfluit, Jussi Schmidt op de trompet en Frank Stolwijk op basklarinet, sopraansax & klarinet vormen behalve de blazers-sectie de sexy Jazz-studs.
Peter Arends op de accordeon speelt solo’s waarvan je niet wist dat ‘t gespeeld kon worden op een accordeon.
Tuba-ist Arno Duivestein, vormt samen met drummer Lars van der Weiden, de steady basis van Gadjo-Orkestra. Zonder hen zouden de Gadjo reddeloos verloren zijn!
Gadjo-Orkestra
Sandra Tadić – zang
Hilde Kertész – zang, viool
Kees Romers – saxofoon, dwarsfluit
Jussi Schmidt – trompet
Frank Stolwijk – basklarinet, sopraansax, klarinet
Peter Arends – accordeon
Arno Duivestein – tuba
Lars van der Weiden – drums
Meer info: www.gadjo-orkestra.nl
Vrijdag 17 mei 2024 | 20:00 uur | SIMONE
Soulvolle Nederlands- en Engelstalige liedjes; dát is SIMONE!
Na ervaring in verschillende theater, festivals en poppodia staat de veelzijdige zangeres Simone ten Brinke nu met haar soloproject op de planken. Daarvoor schrijft en produceert ze zelf alle liedjes.
Simone ten Brinke is een veelzijdige zangeres. In Zwolle studeerde ze Jazz & Pop aan het ArtEZ Conservatorium en in Amsterdam de Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater.
Een greep uit haar inspirators: Sarah Vaughan, Chaka Khan, Nancy Wilson, Erykah Badu & Stevie Wonder.
Simone gaf jarenlang muziekles voor Aslan Muziekcentrum, op scholen en op talentafdeling Aslan Academie.
Voorbeeld uit haar repertoire: https://youtu.be/usz92e5xi04
Vrijdag 14 juni 2024 | 20:00 uur | Miras Trio
Portugese fado met een eigen touch; het Miras Trio is een uniek Amsterdams ensemble.
Het trio werd in 2022 opgericht door Joana Almeida, Sofia Pedro en Juan Sebastián Blanco. Fado – ‘lot’ in het Portugees – verklankt de blijdschap en het verdriet van de Portugese ziel. Gitariste Almeida, zangeres Sofia en harpist Blanco brengen deze prachtige muziek op eigen bijzondere wijze.
Miras Trio
Sofia Pedro – zang
Joana Almeida – gitaar
Juan Sebastián Blanco – harp
Voorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=g92l9P95wRI
Hieronder het formulier om uw Buurtconcerten aan te geven…