Sinds begin vorig jaar organiseert Aslan Muziekcentrum Buurtconcerten voor iedereen uit de buurt en ver daarbuiten! Ook ouders en leerlingen, zijn van harte welkom om te komen genieten van docent- en leerlingenoptredens van hoge kwaliteit. Geniet van een mix van muziekstijlen & instrumenten, ontmoet andere buurtgenoten en maak nieuwe vrienden. Kom gewoon langs, kom kijken & luisteren…! En het is nog gratis ook (wel aanmelden ajb)!

Locatie Nieuw-West: Louis Bouwmeesterstraat 214, Amsterdam

Vrijdag 1 maart 2024 | 20:00 uur | Amstel Big Band

De Amstel Big Band is een 18-koppig orkest dat zorgt voor spetterende jazz met latin, funk, folk en popinvloeden. Vurig blaaswerk, dat bij vlagen ook heel subtiel kleurend is, een stuwende ritmesectie, die zeer groovy speelt, met zang die lyrische lijnen toevoegt en met een leider die bevlogen dirigeert en geïnspireerd eigen werk vertolkt.

Groovy, van oriental tot boogaloo; het is aanstekelijk swingende, eigentijdse jazz. Zo brengt de Amstel Big Band een zaal in beweging. Of je nu wil dansen, meezingen of stil genieten van dit aansprekend repertoire, het kan allemaal.

Onder leiding van Sven Schuster
Sven Schuster staat sinds 2007 voor de Amstel Big Band. Hij schrijft alle composities en arrangementen. Zijn stukken hebben latin-, funk-, folk- en popinvloeden en zijn bepalend voor het eigenzinnige en groovy bandgeluid van de Amstel Big Band. Inmiddels zijn er drie CD’s opgenomen. De laatste CD, getiteld “The Wheel” is opgenomen in 2020, dus in Corona-tijd en bevat allemaal nieuwe stukken van Sven Schuster.

Speciale gast: Sietske Roscam Abbing – zang
Sietske Roscam Abbing is een vocaliste die opvalt door haar “ontwapenende frisheid” en die “volkomen ongeveinsd” is, volgens Jazzenzo magazine. Zij studeerde tijdens haar master studie jazz-zang aan het Conservatorium van Amsterdam tevens een periode in Philadelphia, waar ze de jazz-traditie opzocht. Na haar studie bracht de muziek haar naar India, waar ze als artist in residence lesgaf aan een van India’s toonaangevende muziekopleidingen in Bombay en zich onderdompelde in een geheel andere muzikale cultuur. In het najaar van 2017 bracht ze haar tweede album onder eigen naam uit, getiteld “Leaving Traces”.

Meer info: www.amstelbigband.nl

Klik hier om u aan te melden voor dit Buurtconcert!

Vrijdag 5 april 2024 | 20:00 uur | Gadjo-Orkestra: Balkan & Beyond!

Deze 9-koppige band maakt van een optreden een waar feest! Landgrenzen spelen geen enkele rol: diverse culturen komen broederlijk samen in de muziek. Het publiek waant zich bij een kampvuur, tussen mooi gekleurde loofbomen rond glinsterende meren. Dansende mensen, allen één met de muziek. Balkan & Beyond!

Gadjo is het woord dat Roma en Sinti gebruiken voor niet-Roma en niet-Sinti. Toch speelt Gadjo-Orkestra de muziek alsof het Roma-bloed bij hen door de aderen dendert!
De muziek is dansbaar, aangrijpend, meeslepend en opzwepend. Regelmatige en onregelmatige maatsoorten buitelen over elkaar heen en worden met gemak het publiek in geslingerd.

Leadzangers Sandra Tadić weet het publiek te betoveren met nummers uit Kroatië, Servië, Bosnië & Macedonië.
Hilde Kertész zingt in het Roemeens & Hongaars en speelt de sterren van de hemel met nummers, geleerd uit de eerste hand van meester zigeuner-violisten uit Transsylvanië.
Kees Romers op saxofoon & dwarsfluit, Jussi Schmidt op de trompet en Frank Stolwijk op basklarinet, sopraansax & klarinet vormen behalve de blazers-sectie de sexy Jazz-studs.
Peter Arends op de accordeon speelt solo’s waarvan je niet wist dat ‘t gespeeld kon worden op een accordeon.
Tuba-ist Arno Duivestein, vormt samen met drummer Lars van der Weiden, de steady basis van Gadjo-Orkestra. Zonder hen zouden de Gadjo reddeloos verloren zijn!

 Gadjo-Orkestra
Sandra Tadić – zang
Hilde Kertész – zang, viool
Kees Romers – saxofoon, dwarsfluit
Jussi Schmidt – trompet
Frank Stolwijk – basklarinet, sopraansax, klarinet
Peter Arends – accordeon
Arno Duivestein – tuba
Lars van der Weiden – drums

Meer info: www.gadjo-orkestra.nl

Klik hier om u aan te melden voor dit Buurtconcert!

Vrijdag 17 mei 2024 | 20:00 uur | SIMONE

Soulvolle Nederlands- en Engelstalige liedjes; dát is SIMONE!
Na ervaring in verschillende theater, festivals en poppodia staat de veelzijdige zangeres Simone ten Brinke nu met haar soloproject op de planken. Daarvoor schrijft en produceert ze zelf alle liedjes.

Simone ten Brinke is een veelzijdige zangeres. In Zwolle studeerde ze Jazz & Pop aan het ArtEZ Conservatorium en in Amsterdam de Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater.
Een greep uit haar inspirators: Sarah Vaughan, Chaka Khan, Nancy Wilson, Erykah Badu & Stevie Wonder.
Simone gaf jarenlang muziekles voor Aslan Muziekcentrum, op scholen en op talentafdeling Aslan Academie.

Voorbeeld uit haar repertoire: https://youtu.be/usz92e5xi04

Klik hier om u aan te melden voor dit Buurtconcert!

Vrijdag 14 juni 2024 | 20:00 uur | Miras Trio

Portugese fado met een eigen touch; het Miras Trio is een uniek Amsterdams ensemble.
Het trio werd in 2022 opgericht door Joana Almeida, Sofia Pedro en Juan Sebastián Blanco. Fado – ‘lot’ in het Portugees – verklankt de blijdschap en het verdriet van de Portugese ziel. Gitariste Almeida, zangeres Sofia en harpist Blanco brengen deze prachtige muziek op eigen bijzondere wijze.

Miras Trio
Sofia Pedro  – zang
Joana Almeida – gitaar
Juan Sebastián Blanco – harp

 Voorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=g92l9P95wRI

Klik hier om u aan te melden voor dit Buurtconcert!

De Buurtconcerten worden mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel Nieuw-West