Aslan Muziekcentrum bestaat 25 jaar! Wij vieren dit jubileum gedurende het hele jaar met feestelijke optredens en evenementen. Sinds april organiseren we buurtconcerten en iedereen uit de buurt, maar ook ouders en leerlingen, zijn vanaf oktober weer van harte welkom te komen genieten van docent- en leerlingenoptredens van hoge kwaliteit. Geniet van een mix van muziekstijlen & instrumenten, ontmoet andere buurtgenoten en maak nieuwe vrienden. Kom gewoon langs, kom kijken & luisteren…! En het is nog gratis ook (wel aanmelden ajb)!

Locatie Nieuw-West: Louis Bouwmeesterstraat 214

Tevens een mooie manier voor de buurt om kennis te maken met onze locatie Nieuw-West!

Benieuwd naar het programma voor de komende maanden? Zie hieronder:

7 oktober 20:00 – 21:30 | Ten-Hut & Burak

De Zaans/Amsterdamse band Ten-Hut werkt sinds 2021 samen met saz-speler en zanger Burak Dolutaş. Tijdens hun shows spelen ze eigen werk van Ten-Hut, afgewisseld met Anatolische nummers uit met name de jaren ’80 en ’90. Een cross-over waarin de samenzang en blazerssectie van Ten-Hut versmelt met Anatolische nummers en Burak op smaakvolle wijze de Ten-Hut nummers compleet maakt met virtuoos snarenspel.

Ten-Hut & Burak:
Burak Dolutaş – saz/zang, Bas Gaakeer – gitaar/zang, Lars Blakenburg – percussie/zang, Daan Janssen – trombone/zang, Miklos Kuijper – bugel/trompet, Koen de Jong – saxofoon/toetsen, Kay Hasselbaink – basgitaar, Cees Oosterhuis – drums

Meer info: www.ten-hut.nl

Aanmelden >

11 november 20:00 – 21:30 | Cello Octet Amsterdam & Club Partout: Common Features

Alle muzikanten hebben de ‘burcht van het bekende’ verlaten. In het niemandsland, zonder harnas, vinden ontmoetingen plaats. Ontmoetingen die schuren en zalven, ontmoetingen van grote energie en diepe melancholie. ‘Common features’ viert de muzikale ontmoeting tussen de musici van Club Partout en Cello Octet Amsterdam.

De meeste muzikanten van Club Partout hebben muzikale roots in het Midden-Oosten, Syrië, Irak, Iran, Koerdistan. Ze komen uit een oraal overgedragen muziektraditie: iedereen kent de wetmatigheden, bijna niemand noteert ze. Hun muziek kent veel vrije improvisaties.

Cello Octet Amsterdam is een begrip in de hedendaags klassieke-muziekwereld dankzij samenwerkingen met componisten als Philip Glass en Arvo Pärt. De cellisten zijn thuis in de West-Europese gecomponeerde-muziektraditie.

Speciaal voor deze ontmoeting componeerde Oene van Geel nieuwe muziek, met hartstochtelijke melodieën, aanstekelijke ritmes en veel ruimte voor improvisatie.

‘Common Features’ is een zoektocht naar een nieuw geluid, een gedeelde werkelijkheid, die recht doet aan de eigenheid van de muzikanten.

Composities, arrangementen: Oene van Geel
Cello Octet Amsterdam:
Alistair Sung, Claire Beumer, Esther Torrenga, Genevieve Verhage, Rares Mihailescu, René van Munster, Sanne Bijker, Sanne van der Horst
Club Partout:
Alghaeth Ali – vocalen, Baraa Hamdy – vocalen, Behrang Alibabaei – vocalen (tahrir-zang), Ghaeth Almaghoot – klarinet/duduk, Hashem Kabreet – percussie , Karam Abdulrahman – klarinet, Pouriya Jaberi – percussie
Ted van Leeuwen – muzikale leiding, Titia Bouwmeester – creatief producent

Meer info: www.cellooctet.com, www.orchestrepartout.nl/nl/club-partout

Aanmelden >

9 december 20:00 – 21:30 | Tennessee Studs

Een Canadees, een Zweed en drie Nederlanders spelen en zingen recht uit het hart. De leden van de Tennessee Studs zijn beïnvloed door diverse muziekstijlen, van bluegrass tot folk, pop, rock en jazz. Ze noemen hun muziek Amsterdam Americana: “It’s all about folky, funky and freaky Americana”.

Tennessee Studs bestaat sinds 1999 en heeft sindsdien op vele podia gestaan, in Nederland en daarbuiten. In de VS toerde de groep diverse malen. Daar speelden ze in gevangenissen, kerken, concertzalen en kroegen en op festivalpodia. Een maand voor de lockdown was de band nog in Alaska voor een muzikale reis van Anchorage naar Homer en McCarthy. In maart 2022 werd het nieuwe album gepresenteerd in Paradiso.

Tennessee Studs:
Henrik Holm – contrabas, Roland van Beveren, Joram Peeters – snaren en fluiten, Jeff Cardey – mandoline, Jeroen Schmohl, dobro

Meer info:
www.tennesseestuds.com 

Aanmelden >

13 januari 20:00 – 21:30 | Trio dos Anciões & Waka

Braziliaanse samba-jazztrio’s uit de jaren ’60 vormden de inspiratiebron voor Trio dos Anciões. De band combineert de ruwe energie en dynamiek uit de grote Braziliaanse muzikale traditie met een hedendaagse klank van elektronische instrumenten. Speciaal voor dit Buurtconcert is de Japanse Latin-jazzzangeres Wakaba Otsu gevraagd mee te zingen.

Trio dos Anciões werd in 2020 opgericht door Aslan-docent Floris van Elderen. Hij raakte geïnspireerd door onder meer The Milton Banana Trio en The Zimbo Trio. De band speelt dan ook traditionele Braziliaanse ritmes als basis voor hun improvisaties in stijlen als Samba, Forró, Maracatu, Jongo en Ijexá.
Wakaba Otsu werd geboren in Tokyo en kwam naar Utrecht voor een studie aan het conservatorium. Haar warme stem betovert het publiek met klassiekers uit het American Songbook en krachtige Braziliaanse muziek.

Trio dos Anciõs:
Tiago Lageira – gitaar, Stef Joosten – bas, Floris van Elderen – drums/percussie
& Wakaba Otsu – zang

Meer info: www.florisvanelderen.com

Hier aanmelden ajb;

3 februari 20:00 – 21:30 | Mediterraneo: Istanbul Midnight

Vijf muzikanten, drie talen, één muzikale cultuur. De band Mediterraneo bestaat uit muzikanten afkomstig uit verschillende landen rondom de Middellandse Zee. Samen spelen ze klassieke en moderne Arabische, Griekse en Turkse composities, gecombineerd met jazz, westers klassiek en Latin.

Tijdens het concert Istanbul Midnight is ook het resultaat van een workshop te horen, waarbij leerlingen van Aslan Muziekcentrum meespelen met de muzikanten van Mediterraneo.

Mediterraneo:
Ayman Hajjmian – contrabas, Burak Savas – zang/viool, Caner Malkoc – klarinet/saxofoon, Giorgos Bereries – piano, Hektor Remsak – drums

Hier aanmelden ajb;

10 maart 20:00 – 21:30 | Zephyros Trio

Het Zephyros Trio speelt een breed scala aan Griekse muziek van traditionele liederen van de eilanden tot moderne hedendaagse liederen en van rebetiko tot sirtaki. Zephyros is een figuur uit de Griekse Mytologie. Hij was een van de vier winden en was de personificatie van de westenwind. Die gold als een gunstige wind. Een avond met het Zephyros Trio is dus altijd goed!

Het trio bestaat uit Yiorgo Moutsiaras (piano en zang), Vasiliki Theodoridou (santur en zang) en Kostas Klotsaropoulos (bouzouki). Y. Moutsiaras is de kern van de groep, die artistiek toezicht houdt op het programma en de orkestraties. Hij studeerde orkest- en koordirectie aan de conservatoria van Rotterdam, Maastricht en Leuven (België). Yiorgo was finalist van internationale dirigeerconcoursen, en werkt als dirigent, piano- en muziektheoriedocent en als coach voor dirigenten, instrumentalisten en zangers. V. Theodoridou is de laatste leerling van de grote santur meester Nikos Kalaitzis, met optredens als lid van verschillende Griekse muziekensembles in Griekenland. Op 15-jarige leeftijd won zij een prijs in een pan-Helleense studentenmuziekwedstrijd. K. Klotsaropoulos speelt al sinds zijn jeugd op de bouzouki en is te zien in verschillende muziekscènes, zowel in Thessaloniki, waar hij vandaan komt, als in Nederland, waar hij voor de afgelopen drie decennia woont. Als vaste medewerker van het Griekse koor “Filomila”, trad hij op in zalen als Paradiso en Concertgebouw in Amsterdam.

Zephyros Trio:
Kostas Klotsaropoulos – bouzouki, Yiorgo Moutsiaras – piano/zang, Vasiliki Theodoridou – santur/zang

Hier aanmelden ajb;

14 april 20:00 – 21:30 | Chetna Sehgal

Chetna Sehgal is een Hindoestaans klassieke muzikant. Ze zingt en speelt diverse instrumenten als sitar, harmonium en fluit. Chetna ziet leren en verdiepen in de muziek als iets dat nooit ophoudt; een muzikale reis. Tijdens dit concert reist het publiek een stukje met haar mee.

Chetna studeerde in Delhi, India. Na haar komst naar Nederland, gaf ze les aan het conservatorium in Rotterdam. In 2008 richtte ze haar eigen muziekschool op: Global Ragas in Amstelveen.

Meer info: www.globalragas.com  

Hier aanmelden ajb;

12 mei 20:00 – 21:30 | Trico

Trico is een ensemble uit Nederland dat diverse muziekstijlen van over de hele wereld in eigen composities verwerkt. Het resultaat? Een mix van Arabische en flamenco muziek, met invloeden uit Latin en moderne Jazz die het publiek meeneemt op een reis rond de wereld.

De band nam in de zomer van 2021 een eerste album op. Alle stukken zijn originele composities, geschreven door de verschillende bandleden. Het album staat voor hun liefde voor muziek van over de hele wereld en hun zoektocht naar de perfecte mix van stijlen en invloeden.

Trico:
David González Arnesto – percussie, Evelyn Vera Gallardo – piano, Menno Bosch – bas, Nazeer Abdulhai – ud, Paul van de Calseijde – saxofoon

Meer info: www.tricomusic.com

Hier aanmelden ajb;

2 juni 20:00 – 21:30 | Sabori

Sabori speelt en zingt Latijns-Amerikaanse muziek. Van Cubaanse Son en Braziliaanse Bossa Nova tot Mexicaanse Mariachi; dit kwartet is van alle muzikale markten thuis. De vier rasmuzikanten van Sabori komen uit Chili, Hongarije, Suriname en Venezuela. Een avond met Sabori is gegarandeerd een avond vol vrolijke muziek.

Sabori:
Derrick de Getrouwe – bas, Federico Olivares – gitaar/leadzang, Marco Toro – percussie/zang, Viktoria Bori – trompet/piano/zang

Hier aanmelden ajb;