Aslan Muziekcentrum bestaat 25 jaar! Wij vieren dit jubileum gedurende het hele jaar met feestelijke optredens en evenementen. Sinds april organiseren we buurtconcerten en iedereen uit de buurt, maar ook ouders en leerlingen, zijn vanaf oktober weer van harte welkom te komen genieten van docent- en leerlingenoptredens van hoge kwaliteit. Geniet van een mix van muziekstijlen & instrumenten, ontmoet andere buurtgenoten en maak nieuwe vrienden. Kom gewoon langs, kom kijken & luisteren…! En het is nog gratis ook (wel aanmelden ajb)!

Locatie Nieuw-West: Louis Bouwmeesterstraat 214

Tevens een mooie manier voor de buurt om kennis te maken met onze locatie Nieuw-West!

Benieuwd naar het programma voor de komende maanden? Zie hieronder:

10 maart 20:00 – 21:30 | Zephyros Trio (zie foto)

Het Zephyros Trio speelt een breed scala aan Griekse muziek van traditionele liederen van de eilanden tot moderne hedendaagse liederen en van rebetiko tot sirtaki. Zephyros is een figuur uit de Griekse Mytologie. Hij was een van de vier winden en was de personificatie van de westenwind. Die gold als een gunstige wind. Een avond met het Zephyros Trio is dus altijd goed!

Het trio bestaat uit Yiorgo Moutsiaras (piano en zang), Vasiliki Theodoridou (santur en zang) en Kostas Klotsaropoulos (bouzouki). Y. Moutsiaras is de kern van de groep, die artistiek toezicht houdt op het programma en de orkestraties. Hij studeerde orkest- en koordirectie aan de conservatoria van Rotterdam, Maastricht en Leuven (België). Yiorgo was finalist van internationale dirigeerconcoursen, en werkt als dirigent, piano- en muziektheoriedocent en als coach voor dirigenten, instrumentalisten en zangers. V. Theodoridou is de laatste leerling van de grote santur meester Nikos Kalaitzis, met optredens als lid van verschillende Griekse muziekensembles in Griekenland. Op 15-jarige leeftijd won zij een prijs in een pan-Helleense studentenmuziekwedstrijd. K. Klotsaropoulos speelt al sinds zijn jeugd op de bouzouki en is te zien in verschillende muziekscènes, zowel in Thessaloniki, waar hij vandaan komt, als in Nederland, waar hij voor de afgelopen drie decennia woont. Als vaste medewerker van het Griekse koor “Filomila”, trad hij op in zalen als Paradiso en Concertgebouw in Amsterdam.

Zephyros Trio:
Kostas Klotsaropoulos – bouzouki, Yiorgo Moutsiaras – piano/zang, Vasiliki Theodoridou – santur/zang

Hier aanmelden ajb;

14 april 20:00 – 21:30 | Chetna Sehgal

Chetna Sehgal is een Hindoestaans klassieke muzikant. Ze zingt en speelt diverse instrumenten als sitar, harmonium en fluit. Chetna ziet leren en verdiepen in de muziek als iets dat nooit ophoudt; een muzikale reis. Tijdens dit concert reist het publiek een stukje met haar mee.

Chetna studeerde in Delhi, India. Na haar komst naar Nederland, gaf ze les aan het conservatorium in Rotterdam. In 2008 richtte ze haar eigen muziekschool op: Global Ragas in Amstelveen.

Meer info: www.globalragas.com  

Hier aanmelden ajb;

12 mei 20:00 – 21:30 | Trico

Trico is een ensemble uit Nederland dat diverse muziekstijlen van over de hele wereld in eigen composities verwerkt. Het resultaat? Een mix van Arabische en flamenco muziek, met invloeden uit Latin en moderne Jazz die het publiek meeneemt op een reis rond de wereld.

De band nam in de zomer van 2021 een eerste album op. Alle stukken zijn originele composities, geschreven door de verschillende bandleden. Het album staat voor hun liefde voor muziek van over de hele wereld en hun zoektocht naar de perfecte mix van stijlen en invloeden.

Trico:
David González Arnesto – percussie, Evelyn Vera Gallardo – piano, Menno Bosch – bas, Nazeer Abdulhai – ud, Paul van de Calseijde – saxofoon

Meer info: www.tricomusic.com

Hier aanmelden ajb;

2 juni 20:00 – 21:30 | Sabori

Sabori speelt en zingt Latijns-Amerikaanse muziek. Van Cubaanse Son en Braziliaanse Bossa Nova tot Mexicaanse Mariachi; dit kwartet is van alle muzikale markten thuis. De vier rasmuzikanten van Sabori komen uit Chili, Hongarije, Suriname en Venezuela. Een avond met Sabori is gegarandeerd een avond vol vrolijke muziek.

Sabori:
Derrick de Getrouwe – bas, Federico Olivares – gitaar/leadzang, Marco Toro – percussie/zang, Viktoria Bori – trompet/piano/zang

Hier aanmelden ajb;