Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kunstmanifestatie | On Friendship / (Collateral Damage) III The Third GaLUT: Baghdad, Jerusalem, Amsterdam

15 september 2019 - 13 oktober 2019

Kunstenaar Joseph Sassoon Semah deelt zijn Babylonisch joodse verloren gegane culturele erfenis door middel van beeldende kunst, performances en debatten. Dit gebeurt op 36 verschillende plekken in Amsterdam van 7 september 2019 tot en met 19 januari 2020.  Aslan Muziekcentrum is één van deze locaties!
Ook treden Levent Aslan en leerlingen van Orient Connection onder leiding van Zuhal Gezik op in diverse performances.

On Friendship/(Collateral Damage) III – The Third GaLUT: Baghdad, Jerusalem, Amsterdam’  is een poëtische en kritische zoektocht van kunstenaar Joseph Sassoon Semah naar de steden Amsterdam, Bagdad en Jerusalem. Deze steden waren van oudsher gastvrije en tolerante toevluchtsoorden. Zijn ze dat vandaag nog? Wat is de plek voor ‘De Gast’, degene die in een vreemde context leeft en werkt en zijn omgeving toetst op het moment dat hij zijn specifieke positie als ’Gast’ in ballingschap zonder enig voorbehoud toont en zijn plaats opeist? De Gast wordt Gastheer. Deze bijzondere kunstmanifestatie gaat over twee onlosmakelijke grootheden: de dynamiek van de derde ballingschap en de evolutie van Gast naar Gastheer.

Joseph Sassoon Semah ontwerpt voor de manifestatie 36 architecturale modellen op schaalgrootte van huizen, culturele instituties, synagogen, joodse begraafplaatsen in Bagdad van voor 1948, die refereren aan de rijke geschiedenis van zijn verloren gegane joodse Babylonische cultuur, en een nieuwe serie tekeningen. Hij vraagt het publiek opnieuw te kijken naar zijn eigen kunst, cultuur, tradities en identiteit.

De manifestatie vindt plaats op 36 zeer diverse locaties van musea tot een fietswinkel, van theaters tot een hotel, schaakwinkel en een garage. Op alle plekken verschijnt zijn kunst en worden met de partners activiteiten georganiseerd (artistieke interventies, performances, lezingen, en debatten). Daarnaast bouwen wij een huis in Amsterdam (Hermitage Amsterdam), Bagdad (voor de synagoge Meir Tweig) en Jeruzalem (Jerusalem Biënnale): MaKOM in MaKOM.

Aslan Muziekcentrum
zondag 15 september t/m zondag 13 oktober 2019
Kunstwerk en performances van o.a. Orient Connection

On Friendship/(Collateral Damage) III – The Third GaLUT: Baghdad, Jerusalem, Amsterdam’  is een project van Stichting Metropool Internationale Kunstprojecten en mede tot stand gekomen met steun van AFK, BPD Cultuurfonds en het Mondriaan Fonds. Curator: Linda Bouws.

Klik hier voor meer info over de kunstenaar en hier voor meer info over het project.

Dit kunstwerk, deze school uit Bagdad is te zien op Aslan Muziekcentrum:

Bijschrift:
On Friendship/ (Collateral Damage) III -The Third GaLUT: Baghdad, Jerusalem, Amsterdam
Werktekening Joseph Sassoon Semah, 2019
Salman Masudah School, Bagdad

 

 

 

Gegevens

Begin:
15 september 2019
Einde:
13 oktober 2019