Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hommage a Bach

2 februari | 20:00 - 21:30

De muziek van Johann Sebastian Bach is al honderden jaren een inspiratiebron voor musici, componisten en kunstenaars. Ook voor klarinettist Emirhan Tuğa. Hij heeft een programma samengesteld voor klarinet, piano en cello. Deze nieuwe werken en arrangementen zijn nog nooit eerder op klarinet gespeeld. Wereldpremières bij dit Buurtconcert dus!

Sinds zijn tijd aan het conservatorium in Ankara had klarinettist Emirhan Tuğa al een speciale belangstelling voor de werken van Bach. Omdat de klarinet, vergeleken met andere instrumenten, pas later werd ontworpen heeft Bach helaas voor de klarinet geen werk gecomponeerd.
Tuğa heeft, als klarinettist, het ontbreken van origineel werk voor de klarinet als een gemis ervaren. Wel heeft hij het, origineel voor orgel geschreven, voor 2 klarinetten en 1 fagot gearrangeerde werk, met een trio in een kamermuziek optreden gebracht. Toen hij jaren later het originele werk door een orgel live beluisterde vatte hij het idee op om dit Bach programma voor klarinet samen te stellen.

Na een voorbereidingsperiode met onderzoek en studie heeft hij een Bach-programma voor klarinet, piano en cello samengesteld. Deze nieuwe transcripties en arrangementen zijn nog nooit eerder door een klarinet uitgevoerd en zullen voor het eerst kunnen worden beluisterd.

Het programma bestaat uit werken van Bach en werken van door Bach geïnspireerde componisten. Naast de arrangementen die de door Bach geïnspireerde Tuğa van Bach’s werken maakte zullen ook werken van door Bach geïnspireerde componisten zoals Francis Poulenc, Béla Kovacs, Carl Philipp Emanuel Bach en Heitor Villa-Lobos ten gehore worden gebracht.

Hommage a Bach:
Emirhan Tuğa – klarinet
Antonis Pratsinakis – cello
Ere Lievonen – piano

 Meer info: https://www.emirhantuga.com/

Aanmelden Gratis Buurtconcerten Louis Bouwmeesterstraat 214
reCAPTCHA is required.

Gegevens

Datum:
2 februari
Tijd:
20:00 - 21:30

Locatie

Louis Bouwmeesterstraat 214
Louis Bouwmeesterstraat 214 + Google Maps