Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Duo Blaeu

12 januari | 20:00 - 21:30

Duo Blaeu neemt het publiek mee op een muzikale reis door Frankrijk: op het programma staan sonates van onder meer de impressionistische componisten Maurice Ravel en Claude Debussy.
Violiste Feyona van Iersel en pianist Martijn Smits spelen al jaren samen, in verschillende samenstellingen, waaronder Duo Blaeu. De naamgever van het duo is de overgrootmoeder van de violiste: Mary Blaeu. Inderdaad familie van de beroemde cartograaf uit de 17e eeuw.

Feyona van Iersel begon op zevenjarige leeftijd met vioollessen van haar moeder. Zij studeerde viool aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht bij Lex Korff de Gidts en aan het Conservatorium van Amsterdam bij Else Krieg en Istvan Párkányï. Feyona speelt regelmatig bij gerenommeerde orkesten in Nederland, zoals het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en Het Balletorkest. Ook geeft ze vioolles, onder meer bij Aslan Muziekcentrum.
Martijn Smits studeerde piano bij Arthur Hartong aan het conservatorium van Arnhem en bij
Willem Brons aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Tegelijkertijd met zijn pianostudie studeerde Martijn geneeskunde in Nijmegen en Amsterdam. Martijn is actief als concertpianist in binnen- en buitenland en speelde soloconcerten en kamermuziek. Daarnaast werkt hij als huisarts in Amsterdam.

Aanmelden Gratis Buurtconcerten Louis Bouwmeesterstraat 214
reCAPTCHA is required.

Gegevens

Datum:
12 januari
Tijd:
20:00 - 21:30

Locatie

Louis Bouwmeesterstraat 214
Louis Bouwmeesterstraat 214 + Google Maps