Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Buurtconcert Cello Octet Amsterdam & Club Partout: Common Features

11 november 2022 | 20:00 - 21:30

Alle muzikanten hebben de ‘burcht van het bekende’ verlaten. In het niemandsland, zonder harnas, vinden ontmoetingen plaats. Ontmoetingen die schuren en zalven, ontmoetingen van grote energie en diepe melancholie. ‘Common features’ viert de muzikale ontmoeting tussen de musici van Club Partout en Cello Octet Amsterdam.

De meeste muzikanten van Club Partout hebben muzikale roots in het Midden-Oosten, Syrië, Irak, Iran, Koerdistan. Ze komen uit een oraal overgedragen muziektraditie: iedereen kent de wetmatigheden, bijna niemand noteert ze. Hun muziek kent veel vrije improvisaties.

Cello Octet Amsterdam is een begrip in de hedendaags klassieke-muziekwereld dankzij samenwerkingen met componisten als Philip Glass en Arvo Pärt. De cellisten zijn thuis in de West-Europese gecomponeerde-muziektraditie.

Speciaal voor deze ontmoeting componeerde Oene van Geel nieuwe muziek, met hartstochtelijke melodieën, aanstekelijke ritmes en veel ruimte voor improvisatie.

‘Common Features’ is een zoektocht naar een nieuw geluid, een gedeelde werkelijkheid, die recht doet aan de eigenheid van de muzikanten.

En voor ons van Aslan Muziekcentrum is dit concert extra bijzonder, omdat het Cello Octet een compositie van een van onze leerlingen gaat uitvoeren. Gözde Köse schreef namelijk “Verdwaald tussen de noten” een eigen werk, dat deze avond dus ook ten gehore zal worden gebracht. We zijn supertrots!

Composities, arrangementen: Oene van Geel & Gözde Köse
Cello Octet Amsterdam:
Alistair Sung, Claire Beumer, Esther Torrenga, Genevieve Verhage, Rares Mihailescu, René van Munster, Sanne Bijker, Sanne van der Horst
Club Partout:
Alghaeth Ali – vocalen, Baraa Hamdy – vocalen, Behrang Alibabaei – vocalen (tahrir-zang), Ghaeth Almaghoot – klarinet/duduk, Hashem Kabreet – percussie , Karam Abdulrahman – klarinet, Pouriya Jaberi – percussie
Ted van Leeuwen – muzikale leiding, Titia Bouwmeester – creatief producent

Meer info: www.cellooctet.com, www.orchestrepartout.nl/nl/club-partout

Hier aanmelden ajb;

Aanmelden Gratis Buurtconcerten Louis Bouwmeesterstraat 214
reCAPTCHA is required.

Gegevens

Datum:
11 november 2022
Tijd:
20:00 - 21:30

Locatie

Louis Bouwmeesterstraat 214
Louis Bouwmeesterstraat 214