Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Amstel Big Band

1 maart | 20:00 - 21:30

De Amstel Big Band is een 18-koppig orkest dat zorgt voor spetterende jazz met latin, funk, folk en popinvloeden. Vurig blaaswerk, dat bij vlagen ook heel subtiel kleurend is, een stuwende ritmesectie, die zeer groovy speelt, met zang die lyrische lijnen toevoegt en met een leider die bevlogen dirigeert en geïnspireerd eigen werk vertolkt.

Groovy, van oriental tot boogaloo; het is aanstekelijk swingende, eigentijdse jazz. Zo brengt de Amstel Big Band een zaal in beweging. Of je nu wil dansen, meezingen of stil genieten van dit aansprekend repertoire, het kan allemaal.

Onder leiding van Sven Schuster
Sven Schuster staat sinds 2007 voor de Amstel Big Band. Hij schrijft alle composities en arrangementen. Zijn stukken hebben latin-, funk-, folk- en popinvloeden en zijn bepalend voor het eigenzinnige en groovy bandgeluid van de Amstel Big Band. Inmiddels zijn er drie CD’s opgenomen. De laatste CD, getiteld “The Wheel” is opgenomen in 2020, dus in Corona-tijd en bevat allemaal nieuwe stukken van Sven Schuster.

Speciale gast: Sietske Roscam Abbing – zang
Sietske Roscam Abbing is een vocaliste die opvalt door haar “ontwapenende frisheid” en die “volkomen ongeveinsd” is, volgens Jazzenzo magazine. Zij studeerde tijdens haar master studie jazz-zang aan het Conservatorium van Amsterdam tevens een periode in Philadelphia, waar ze de jazz-traditie opzocht. Na haar studie bracht de muziek haar naar India, waar ze als artist in residence lesgaf aan een van India’s toonaangevende muziekopleidingen in Bombay en zich onderdompelde in een geheel andere muzikale cultuur. In het najaar van 2017 bracht ze haar tweede album onder eigen naam uit, getiteld “Leaving Traces”.

Meer info: amstelbigband.nl

Aanmelden Gratis Buurtconcerten Louis Bouwmeesterstraat 214
reCAPTCHA is required.

Gegevens

Datum:
1 maart
Tijd:
20:00 - 21:30

Locatie

Louis Bouwmeesterstraat 214
Louis Bouwmeesterstraat 214 + Google Maps