Je leert werken met muzieklessen waar de ontwikkeling van taal een plek heeft gekregen voor het basisonderwijs. Hoe kun je deze opbouwen en hoe combineer je taal, en muziek-competenties? Er zal aandacht uitgaan naar het werken met verschillende taal domeinen en werkvormen, door het vooral zelf te ervaren en te doen.

Praktische info:
Dag en tijd: n.n.b.
Prijs: € 75- /studenten € 25,- incl. btw (+ koffie, thee en goodybag)
Waar: Aslan Muziekcentrum, Corantijnstraat 9

Voor wie:
Muziekdocenten, groepsdocenten, muzikanten, pabostudenten, muziekstudenten

Programma:
Ontvangst met koffie en thee kantine Aslan Muziekcentrum
Workshop Muziek is een Taal
Netwerkborrel

Inhoud:
Samen met Stichting Taalvorming heeft Aslan Muziekcentrum een lessenserie ontwikkeld waarbij specifiek aandacht is voor de taal ontwikkeling tijdens de muzieklessen. In de lessenreeks is het doel om in te spelen op de behoefte van de scholen om taal achterstanden mogelijk in te lopen. Een muzikale aanpak kan voor sommige leerlingen helpen bij hun ontwikkeling. De reeks bestaat uit lessen voor groep 1 t/m 4. De lessen zijn getest en het is gebleken dat het goed werkt, zowel voor de muziekdocent als voor de groepsdocent. De werkwijze is een activerende didactiek en een inzicht in methodiek voor ontwikkeling van sociale competenties, vanuit bekende en alledaagse praktijk. De trainingen van Aslan staan voor: muzikaal, duurzaam, persoonlijk, activerend, meteen toepasbaar. Je leert werken met muzieklessen waar de ontwikkeling van taal een plek heeft gekregen voor het basisonderwijs. Hoe kan je deze opbouwen en hoe werk je nu met de taal, en muziek-competenties? Er zal aandacht uitgaan naar het werken met verschillende taal domeinen en werkvormen, door het vooral zelf te ervaren.

Na het volgen van deze training leer je:
– Ontwikkelen van good practices op het gebied van taal in de muziekles;
– Leren omgaan met taal-muzieklessen van Aslan Muziekcentrum;
– Ervaring uitwisselen.

Aslan zal ook kennis delen over de ervaring met het geven van de taallessen binnen de muziekeducatie op een basisschool. Er zal veel mogelijkheid tot uitwisseling zijn.

Werkwijze van Aslan Muziekcentrum:
Een activerende didactiek en een inzicht in methodiek waarmee cursisten leren werken aan zinvolle activiteiten vanuit bekende en alledaagse praktijk. De trainingen van Aslan staan voor: muzikaal, duurzaam, persoonlijk, activerend, meteen toepasbaar.

Interesse
Interesse in de training of heb je een vraag? Vul het contactformulier in voor meer informatie. Wij nemen dan contact met je op.

Contactformulier trainingsprogramma
reCAPTCHA is required.