Je leert werken met muzieklessen waar de ontwikkeling van taal een plek heeft gekregen voor het basisonderwijs. Hoe kun je deze opbouwen en hoe combineer je taal, en muziek-competenties? Er zal aandacht uitgaan naar het werken met verschillende taal domeinen en werkvormen, door het vooral zelf te ervaren en te doen.

Inhoud:
Samen met Stichting Taalvorming heeft Aslan Muziekcentrum een lessenserie ontwikkeld waarbij specifiek aandacht is voor de taal ontwikkeling tijdens de muzieklessen. In de lessenreeks is het doel om in te spelen op de behoefte van de scholen om taal achterstanden mogelijk in te lopen. Een muzikale aanpak kan voor sommige leerlingen helpen bij hun ontwikkeling. De reeks bestaat uit lessen voor groep 1 t/m 4. De lessen zijn getest en het is gebleken dat het goed werkt, zowel voor de muziekdocent als voor de groepsdocent. Je leert werken met muzieklessen waar de ontwikkeling van taal een plek heeft gekregen voor het basisonderwijs. Hoe kan je deze opbouwen en hoe werk je nu met de taal, en muziek-competenties? Er zal aandacht uitgaan naar het werken met verschillende strategieën en werkvormen, door het vooral zelf te ervaren. Aslan zal ook kennis delen over de ervaring met het geven van de taallessen binnen de muziekeducatie op een basisschool.

Werkwijze van Aslan Muziekcentrum
Een activerende didactiek en een inzicht in methodiek voor ontwikkeling van sociale competentie waarmee cursisten leren werken aan zinvolle activiteiten vanuit bekende en alledaagse praktijk. De trainingen van Aslan staan voor: muzikaal, duurzaam, persoonlijk, activerend, meteen toepasbaar.

Voor wie:
conservatoria, pabo’s, culturele opleidingen, centra voor de kunsten, muziekscholen en basisscholen

Praktische info:
Dag en tijd: in overleg
Tarief: in overleg
Locatie: Aslan Muziekcentrum of op locatie naar wens

Doelstellingen (afhankelijk van de duur van de training):
– Je leert werken met taalcompetenties binnen het vak muziek;
– Je leert nieuwe werkvormen didactisch kunt inzetten;
– Je leert good practices op het gebied van interdisciplinair werken met muziek en taal;
– Je leert de eerste stappen om met de taalstrategieën te werken in de muziekles;
– Je leert verschillende mogelijkheden van lessenserie Muziek is een Taal te gebruiken.

Na het volgen van deze training ben je in staat om:
– Gevarieerde muzieklessen met oog op de stimulering van  taal d.m.v. het vak muziek op de basisschool te kunnen geven;
– Heb je je visie op de stimulering van taal in het muziekonderwijs verscherpt en kun je deze extra aandacht in het vak muziek goed verantwoorden;
– Zelf te kunnen werken met interdisciplinaire lessen met muziek en taal.

Interesse:
Vraag een vrijblijvende offerte aan door onderstaand formulier in te vullen of contact op te nemen met Priya Keet via priyakeet@aslanmuziek.nl of 020-6124446.

Aanmelden Training Muziek is een Taal - Bedrijven
reCAPTCHA is required.