Je leert werken met danslessen waar de ontwikkeling van taal een plek heeft gekregen voor het basisonderwijs. Hoe kun je deze opbouwen en hoe combineer je taal, en dans-competenties? Er zal aandacht uitgaan naar het werken met verschillende taal domeinen en werkvormen, door het vooral zelf te ervaren en te doen.

 

Inhoud:
Samen met Stichting Taalvorming heeft Aslan Muziekcentrum een lessenserie ontwikkeld waarbij specifiek aandacht is voor de taal ontwikkeling tijdens de kunstvaklessen. Hierbij is het doel om in te spelen op de behoefte van de scholen om taal achterstanden mogelijk in te lopen. Een dansante aanpak kan voor sommige leerlingen helpen bij hun ontwikkeling. De lessen zijn getest en het is gebleken dat het goed werkt, zowel voor de kunstvakdocent als voor de groepsdocent. Je leert werken met danslessen waar de ontwikkeling van taal een plek heeft gekregen voor het basisonderwijs. Er zal aandacht uitgaan naar het werken met verschillende strategieën en werkvormen, door het vooral zelf te ervaren.


Werkwijze van Aslan Muziekcentrum
Een activerende didactiek en een inzicht in methodiek voor ontwikkeling van sociale competentie waarmee cursisten leren werken aan zinvolle activiteiten vanuit bekende en alledaagse praktijk. De trainingen van Aslan staan voor: kwalitatief, duurzaam, persoonlijk, activerend, meteen toepasbaar.


Doelstellingen (afhankelijk van de duur van de training):
– Je leert werken met taalcompetenties binnen het vak dans;
– Je leert nieuwe werkvormen didactisch kunt inzetten;
– Je leert good practices op het gebied van interdisciplinair werken met dans en taal;
– Je leert de eerste stappen om met de taalstrategieën te werken in de dansles;


Na het volgen van deze training ben je in staat om:
– Gevarieerde danslessen met oog op de stimulering van  taal d.m.v. het vak dans op de basisschool te kunnen geven;
– Heb je je visie op de stimulering van taal in het dansonderwijs verscherpt en kun je deze extra aandacht in het vak dans goed verantwoorden;
– Zelf te kunnen werken met interdisciplinaire lessen met muziek en dans.

Interesse:
Vraag een vrijblijvende offerte aan door onderstaand formulier in te vullen of contact op te nemen met Roosje Blenckers: roosjeblenckers@aslanmuziek.nl 

 

Aanmelden Training Dans is een Taal
reCAPTCHA is required.