Tijdens deze training maak je kennis met enkele specifieke kenmerken van onze unieke werkwijze, namelijk non-verbaal lesgeven, cultureel diverse muziek- en dansrepertoire, muzieknotatiesystemen en verschillend percussiemateriaal. Je leert werken met Muziek Talent Express, een doorlopende leerlijn voor alle leerjaren van het primair onderwijs. Daarnaast volg je workshops, zoals darbuka, dansen uit verschillende culturen en krijg je nieuwe inspiratie voor het werken met Aslan Melodiekaarten in alle bouwen van het primair onderwijs. 

Praktische info:

Wanneer: zaterdag 6 november 2021
Tijd: 10:00–15:00
Locatie: Aslan Muziekcentrum, Louis Bouwmeesterstraat 214, Amsterdam
Prijs: € 75* / studenten € 25** incl. btw (& koffie/ thee, lunch en goodybag)

Voor wie:

Professionals in de kunst- en cultuureducatie: vakspecialisten, groepsdocenten, muzikanten, muziekstudenten en pabo-studenten

Programma:

9:45-10:00 | Ontvangst met koffie & thee kantine Aslan Muziekcentrum
10:00-11:00 | Workshop 1: Muziek Talent Express
11:00-12:00 | Workshop 2: (Body)percussie en werken met Aslan Ritmekaarten
12:00-13:00 | Lunch verzorgd door Aslan Muziekcentrum
13:00-14:00 | Workshop 3: Cultureel diverse muziek & dans
14:00-15:00 | Workshop 4: Aan de slag met Aslan Melodiekaarten
15:00-15:30 | Netwerkdrankje 

Workshop 1: Muziek Talent Express

In deze workshop maak je kennis met sleutelbegrippen voor het werken met de doorlopende leerlijn Muziek Talent Express in alle jaren van het primair onderwijs. Je krijgt inzicht in het opbouwen van een muziekles vanuit een lied met alle muzikale domeinen: zingen, spelen, bewegen, luisteren, noteren en componeren/improviseren. Daarnaast leer je werken met verschillende instrumenten zoals boomwhackers, klankstaven en divers percussiemateriaal. Ook wordt aandacht besteed aan het werken met verschillende (grafische) notatie, bodypercussie, non-verbale didactiek en niet-alledaagse lesattributen.

Workshop 2: (Body)percussie en werken met Aslan Ritmekaarten

Je leert werken met de Aslan Ritmekaarten en speelt ritmes uit verschillende muziekstijlen en zowel regelmatige als onregelmatige maatsoorten. Daarnaast leer je speeltechnieken op percussie-instrumenten, ritmekaarten en bodypercussie inzetten in je lespraktijk. Je gaat voornamelijk aan de slag met de darbuka: dit instrument speelt een belangrijke rol in de muziek van Arabisch Noord-Afrika, het Midden-Oosten en zuidelijk Oost-Europa. De darbuka wordt gebruikt in klassieke muziek uit deze gebieden, maar ook in de popmuziek en volksmuziek. Onder enthousiaste en deskundige begeleiding van Levent Aslan word je geprikkeld en uitgedaagd om samen daadwerkelijk muziek te maken!

Workshop 3: Cultureel diverse dans

Een praktische en intensieve workshop waarbij je kennis maakt met dansen uit diverse culturen die je kunt gebruiken in je lespraktijk. Je werkt aan verschillende choreografieën en aan het verbetering van je danstechnieken. Ook leer je traditionele bewegingen uit verschillende stijlen en hedendaagse dansvormen met elkaar en met muziek te combineren. De trainer haalt haar inspiratie uit verschillende culturen en muziek- en danstradities. De uitwerking van de dansen krijgt je in een hand-out mee, zodat je het thuis nog eens rustig kunt oefenen. Laat je uit je comfortzone halen en dans mee met een 5/8 maat!

Workshop 4: Aan de slag met Aslan Melodiekaarten

Tijdens deze workshop leer je op verschillende manieren werken met Aslan Melodiekaarten in verschillende bouwen van het primair onderwijs. De kleuren van deze kaarten corresponderen met de toonhoogtes van boomwhackers en regenboogklannkstaven. Aslan Muziekcentrum heeft dit kleurkaartensysteem met kaarten in verschillende kleuren en formaten in eigen beheer gemaakt om toonduren en toonhoogtes weer te kunnen geven. De kaarten zijn uitermate geschikt om partituren mee weer te geven ter begeleiding van liederen uit de Muziek Talent Express, bijvoorbeeld in de vorm van een wisselbas, akkoorden, melodie, tweede stem of tegenthema. Zo leren leerlingen op een toegankelijke wijze omgaan met muzieknotatie. 

Werkwijze van Aslan Muziekcentrum:

Een activerende didactiek en een inzicht in methodiek waarmee cursisten leren werken aan zinvolle activiteiten vanuit bekende en alledaagse praktijk. De trainingen van Aslan Muziekcentrum staan voor: muzikaal, duurzaam, persoonlijk, activerend en meteen toepasbaar.

Doelstellingen:

– Je leert muziekles geven met de methode Muziek Talent Express;
– Je leert nieuwe les-ideeën, werkvormen en repertoire gebruiken voor je eigen lespraktijk;
– Je leert hoe je effectief nieuwe werkvormen didactisch kunt inzetten;
– Je leert werken met de door Aslan Muziekcentrum ontwikkelde Aslan Melodiekaarten;
  Je leert werken met verschillende instrumenten, waaronder darbuka’s en boomwhackers;
–  Je leert de eerste stappen om non-verbaal en muzikaal te werken met groepen;
– Je leert muziek en dans met elkaar integreren in het primair onderwijs;
– Je maakt kennis met het spelen en dansen van onregelmatige maatsoorten.

Na het volgen van deze training:

– Kun je gevarieerde muzieklessen geven met behulp van lesmateriaal uit de Muziek Talent Express;
– Kun je nieuwe les-ideeën, werkvormen en intercultureel repertoire gebruiken voor je eigen lespraktijk;
– Is je creativiteit gestimuleerd;
– Heb je je visie op kunsteducatie verscherpt;
– Heb je je netwerk in de kunsteducatie uitgebreid.

*Korting
Bij aanschaf van het Muziek Talent Express Plus pakket, het Muziek Talent Express boek of de Aslan Melodiekaarten ontvang je €25,- korting op deze training! Vul bij ‘opmerkingen’ de naam van het aangeschafte product in om de korting te ontvangen.

*Studentenprijs:
Ben je student? Meld dit in het aanmeldformulier bij ‘opmerkingen’ en vink bij ‘stadspas’ aan en voeg hier een kopie van jouw studentenkaart toe om €50 euro korting te ontvangen op deze training.

tekst

Praktische info

Praktische info:
Wanneer: zaterdag 6 november 2021
Tijd: 10:00-15:00
Locatie: Aslan Muziekcentrum, Corantijnstraat 9 in Amsterdam
Prijs: € 75* / studenten € 25** incl. btw (& koffie/ thee, lunch en goodybag)

Meer informatie

Trainers

Zuhal Gezik
Check bio > 

Levent Aslan
Check bio > 

Priya Keet
Check bio >