Ben je een professional in de muziek-, dans- of theatereducatie en ben je opzoek naar nieuwe inspiratie voor je lessen? Kom dan zaterdag 5 november naar de Aslan Trainigsdag. Je maakt tijdens deze training kennis met de werkwijze van Aslan Muziekcentrum, namelijk non-verbaal lesgeven, cultureel diverse repertoire, speciaal door Aslan Muziekcentrum ontwikkelde notatiesystemen en verschillende instrumenten. Je leert via een actieve didactiek werken met de Muziek Talent Express, een doorlopende leerlijn voor alle leerjaren van het primair onderwijs, en de Aslan Symboolkaarten. Daarnaast maak je kennis met de darbuka en dansen en liederen uit diverse culturen in alle leerjaren van het primair onderwijs. De trainingen van Aslan Muziekcentrum staan voor: muzikaal, duurzaam, persoonlijk, activerend en meteen toepasbaar

Praktische info:
Wanneer: zaterdag 5 november 2022
Tijd: 10.00–15.00 uur
Locatie: Aslan Muziekcentrum, Louis Bouwmeesterstraat 214 in Amsterdam
Prijs: € 75* / studenten € 25** incl. btw (& koffie/ thee, lunch en hand-out)

Voor wie:
Professionals in de kunst- en cultuureducatie: vakspecialisten muziek/dans/theater, groepsleerkrachten, studenten van kunstvakopleidingen en pabo-studenten

Programma:
09.45-10.00u Ontvangst met koffie & thee
10.00-11.00u Workshop 1: Muziek Talent Express (Digitaal) – Roosje
11.00-12.00u Workshop 2: Darbuka & (body)percussie – Levent
12.00-13.00u Lunch verzorgd door Aslan Muziekcentrum
13.00-14.00u Workshop 3: Cultureel diverse zang & dans
14.00-15.00u Workshop 4: Aan de slag met Aslan Symboolkaarten
15.00-15.30u Netwerkdrankje & hapje

Workshop 1: Muziek Talent Express
In deze workshop maak je kennis met sleutelbegrippen voor het werken met de doorlopende leerlijn Muziek Talent Express in alle jaren van het primair onderwijs. Je krijgt inzicht in het opbouwen van een muziekles vanuit liederen uit verschillende culturen en met alle muzikale domeinen: zingen, spelen, bewegen, luisteren, noteren en componeren/improviseren. Ook leer je werken met verschillende instrumenten zoals boomwhackers, klankstaven en divers percussiemateriaal. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het werken met (grafische) notatie, bodypercussie, non-verbale didactiek en niet-alledaagse lesattributen.

Workshop 2: Darbuka & (body)percussie
Je maakt kennis met ritmes uit verschillende muziekstijlen en zowel regelmatige als onregelmatige maatsoorten. Daarnaast leer je speeltechnieken op percussie-instrumenten, ritmekaarten en bodypercussie inzetten in je lespraktijk. Je gaat voornamelijk aan de slag met de darbuka: dit instrument speelt een belangrijke rol in de muziek van Arabisch Noord-Afrika, het West Azië en de Balkan. De darbuka wordt gebruikt in klassieke muziek uit deze gebieden, maar ook in de popmuziek en volksmuziek. Onder enthousiaste en deskundige begeleiding van Levent Aslan word je geprikkeld om uit je comfortzone te komen en samen daadwerkelijk muziek te maken en een groep te leiden!

Workshop 3: Cultureel diverse zang & dans
Een praktische en intensieve workshop waarbij je kennis maakt met dansen uit diverse culturen die je kunt gebruiken in je lespraktijk. Je werkt aan verschillende choreografieën en aan het verbeteren van je danstechnieken. Ook leer je traditionele bewegingen uit verschillende stijlen en hedendaagse dansvormen met elkaar en met muziekeducatie te combineren. De trainer haalt haar inspiratie uit verschillende culturen en muziek- en danstradities. De uitwerking van de dansen krijgt je in een hand-out mee, zodat je het thuis nog eens rustig kunt oefenen. Laat je uit je comfortzone halen en dans mee met een 9/8 maat!

Workshop 4: Aan de slag met Aslan Symboolkaarten
Tijdens deze workshop leer je op verschillende manieren werken met de nieuwe Aslan Symboolkaarten in verschillende bouwen van het primair onderwijs. Kunst is veelal een non-verbaal communicatiemiddel. Toch zijn er vaak veel woorden nodig om opdrachten uit te leggen. Hierom ontwikkelden we de Aslan Symboolkaarten. Deze kaarten zorgen ervoor dat er nog minder woorden nodig zijn in de muziek-, theater-, of dansles. De set is dus uitermate geschikt voor een non-verbale les.
Het notatiesysteem bestaat uit zeven type kaarten, in de categorieën; tijd, kracht, ruimte, emotie, lichaam, element en organisatie. Op elke kaart staat een symbool en een (muzikale/dansante/theatrale) term.

Werkwijze van Aslan Muziekcentrum:
Een activerende didactiek en een inzicht in methodiek waarmee cursisten leren werken aan zinvolle activiteiten vanuit bekende en alledaagse praktijk. De trainingen van Aslan Muziekcentrum staan voor: muzikaal, duurzaam, persoonlijk, activerend en meteen toepasbaar.

Doelstellingen:
– Je leert muziekles geven met de doorlopende leerlijn Muziek Talent Express;
– Je leert nieuwe les-ideeën, werkvormen en repertoire voor je eigen lespraktijk;
– Je leert hoe je effectief nieuwe werkvormen didactisch kunt inzetten;
– Je leert werken met de door Aslan Muziekcentrum ontwikkelde Aslan Symboolkaarten;
– Je leert werken met verschillende instrumenten, waaronder darbuka’s en boomwhackers;
– Je leert de eerste stappen om non-verbaal en muzikaal te werken met groepen;
– Je leert verschillende kunstdisciplines met elkaar integreren in het primair onderwijs;
– Je maakt kennis met het spelen en dansen van zowel regelmatige als onregelmatige maatsoorten.

Na het volgen van deze training:
– Kun je gevarieerde muzieklessen geven met behulp van lesmateriaal uit de Muziek Talent Express;
– Kun je nieuwe les-ideeën, werkvormen en cultureel divers repertoire gebruiken in je eigen lespraktijk;
– Heb je je visie op kunsteducatie verscherpt;
– Heb je je netwerk in de kunsteducatie uitgebreid.

*Korting:
Bij aanschaf van het Muziek Talent Express Plus pakket, het Muziek Talent Express boek of de Aslan Melodiekaarten ontvang je €25,- korting op deze training! Vul bij ‘opmerkingen’ de naam van het aangeschafte product in om de korting te ontvangen.

** Studentenprijs:
Ben je student? Meld dit in het aanmeldformulier bij ‘opmerkingen’ en vink bij ‘stadspas’ aan en voeg hier een kopie van jouw studentenkaart toe om €50 euro korting te ontvangen op deze training.

Wist je dat wij ook een post-hbo opleiding aanbieden? Bekijk de video hieronder!

Praktische info

Praktische info:
Wanneer: zaterdag 5 november 2022
Tijd: 10.00–15.00 uur
Locatie: Aslan Muziekcentrum, Louis Bouwmeesterstraat 214 in Amsterdam
Prijs: € 75* / studenten € 25** incl. btw (& koffie/ thee, lunch en hand-out)

Meer informatie

Trainers

Zuhal Gezik
Check bio > 

Levent Aslan
Check bio > 

Roosje Blenckers
Check bio >

Priya Keet
Check bio >