Tijdens deze training maak je kennis met specifieke kenmerken van de werkwijze van Aslan Muziekcentrum, namelijk non-verbaal lesgeven, cultureel diverse muziek- en dansrepertoire, muzieknotatiesystemen en verschillend percussiemateriaal. Ook ga je aan de slag met de Muziek Talent Express, een doorlopende leerlijn voor alle leerjaren van het primair onderwijs. Daarnaast leer je werken met onze nieuwe prentenboek Zing Zing Zing de wereld rond en krijg je nieuwe inspiratie voor het integreren van dans- en rekenonderwijs. Je maakt ten slotte ook kennis met het zingen van makams en microtonen en je ontvangt gratis de digitaal de reader ‘‘Makams & maqams: de Ottomaanse en Arabische muziektheorie’.

Programma:
09:45-10:00 | Ontvangst met koffie en thee kantine
10:00-11:00 | Workshop 1: Zing zing zing de wereld rond & Muziek Talent Express
11:00-12:00| Workshop 2: Darbuka & bodypercussie
12:00-13:00 | Lunch verzorgd door Aslan Muziekcentrum
13:00-14:00 | Workshop 3: Cultureel diverse zang & danstijlsen
14:00-15:00| Workshop 4: Op Dans kan je Rekenen
15:00-15:30 | Netwerkdrankje

Workshop 1: Zing zing zing de wereld rond & Muziek Talent Express
In deze workshop maak je kennis met sleutelbegrippen voor het werken met de methode Muziek Talent Express in het primair onderwijs. Je leert daarnaast werken met het nieuwe prentenboek Zing zing zing de wereld rond. Een boek met elf liederen uit alle delen van de wereld, gekoppeld aan fantasierijke en grappige verhalen die geïnspireerd zijn door de liedjes en illustraties uit het boek. Je krijgt daarnaast inzicht in het werken vanuit een lied met de muzikale domeinen zingen, spelen, bewegen, luisteren, noteren en componeren/improviseren. Daarnaast leer je werken met verschillende instrumenten zoals boomwhackers, klankstaven en divers percussiemateriaal. Ook wordt aandacht besteed aan het werken met verschillende (grafische) notatie, bodypercussie, non-verbale didactiek en niet-alledaagse lesattributen.

Workshop 2: Darbuka & bodypercussie
Je ontdekt ritmes uit verschillende muziekstijlen en maakt kennis met zowel regelmatige als onregelmatige maatsoorten. Daarnaast leer je speeltechnieken op verschillende percussie-instrumenten, Aslan Ritmekaarten en bodypercussie inzetten in je lespraktijk. Je gaat voornamelijk aan de slag met de darbuka: dit instrument speelt een belangrijke rol in de muziek van Arabisch Noord-Afrika, het Midden-Oosten en zuidelijk Oost-Europa. De darbuka wordt gebruikt in klassieke muziek uit deze gebieden, maar ook in de popmuziek en volksmuziek. Onder enthousiaste en deskundige begeleiding van Levent Aslan word je geprikkeld om uit je comfortzone te komen en samen daadwerkelijk muziek te maken!

Workshop 3: Cultureel diverse zang- & dansstijlen
Tijdens deze energieke workshop ga je aan de slag met cultureel diverse zang- en dansstijlen die je kunt gebruiken in je lespraktijk.  Je werkt aan een choreografie en aan het verbetering van je danstechniek. Ook leer je traditionele bewegingen uit verschillende stijlen en hedendaagse dansvormen met elkaar en met muziek te combineren. Ook maak je kennis met het zingen van makams en microtonen. De uitwerking van de dansen krijg je in een hand-out mee, zodat je het thuis nog eens rustig kunt oefenen. Voor je het weet dans en zing je mee met een 7/8 maat!

Workshop 4: Op Dans kan je Rekenen
Een praktische en dynamische workshop, waarbij je dans en rekenen met elkaar leert integreren. De lessenserie Op Dans kan je Rekenen is ontworpen aan de hand van de succesvolle lessenserie Op Muziek kan je Rekenen, die in samenwerking met Stichting Goed Rekenonderwijs is ontwikkeld. Een dansante en muzikale aanpak kan voor sommige leerlingen helpen bij hun ontwikkeling. Kinderen leren via deze werkwijze op een andere manier kennis maken met het vak rekenen en het vak dans krijgt extra betekenis. Er zal aandacht uitgaan naar het werken met verschillende reken domeinen en werkvormen, door het vooral zelf te ervaren.

Werkwijze van Aslan Muziekcentrum:
Een activerende didactiek en een inzicht in methodiek waarmee cursisten leren werken aan zinvolle activiteiten vanuit bekende en alledaagse praktijk. Onze trainingen staan voor: muzikaal, duurzaam, persoonlijk, activerend en meteen toepasbaar.

Doelstellingen:
– Je leert muziekles geven met de methode Muziek Talent Express en het prentenboek Zing zing zing de wereld rond;
– Je leert nieuwe lesideeën, werkvormen en repertoire gebruiken voor je eigen lespraktijk;
– Je leert hoe je effectief nieuwe werkvormen didactisch kunt inzetten;
– Je leert werken met de door Aslan Muziekcentrum ontwikkelde Aslan Melodiekaarten en Aslan Ritmekaarten ;
– Je leert werken met verschillende instrumenten, waaronder darbuka’s en boomwhackers;
– Je leert de eerste stappen om non-verbaal en muzikaal te werken met groepen;
– Je leert muziek en dans met elkaar integreren in het primair onderwijs;
– Je maakt kennis met het zingen van makams en microtonen;
– Je maakt kennis met het spelen en dansen van onregelmatige maatsoorten.

Na het volgen van deze training:
– Kun je gevarieerde muzieklessen geven met behulp van lesmateriaal uit de Muziek Talent Express, Zing zing zing de wereld rond en Op Dans kan je Rekenen;
– Kun je nieuwe les-ideeën, werkvormen en intercultureel repertoire gebruiken voor je eigen lespraktijk;
– Is je creativiteit gestimuleerd;
– Heb je je visie op kunsteducatie verscherpt;
– Heb je je netwerk in de kunsteducatie uitgebreid.

*Korting
Bij aanschaf van het Muziek Talent Express Plus pakket, het Muziek Talent Express boek of de Aslan Melodiekaarten ontvang je €25,- korting op deze training! Vul bij ‘opmerkingen’ de naam van het aangeschafte product in om de korting te ontvangen.

*Studentenprijs:
Ben je student? Meld dit in het aanmeldformulier bij ‘opmerkingen’ en vink bij ‘stadspas’ aan en voeg hier een kopie van jouw studentenkaart toe om €50 euro korting te ontvangen op deze training.

Praktische info

wanneer: zaterdag 19 juni 2021
tijd: 10.00–15.00 uur
locatie: Locatie Nieuw-West, Louis Bouwmeesterstraat 214
prijs: € 75* / studenten € 25** incl. btw (& koffie/ thee, lunch, digitaal theorieboekje ‘Makams & maqams: de Ottomaanse en Arabische muziektheorie’ en goodybag)

Voor wie

Professionals in de kunst- en cultuureducatie: vakspecialisten, groepsdocenten, muzikanten, muziekstudenten en pabo-studenten

Meer informatie

Trainers

Levent Aslan
Check bio > 

Joanne Smolders
Check bio >

Zuhal Gezik
Check bio >

Eva-Luca Pouwer
Check bio >