Ben je een professional in de kunst- en cultuureducatie en ben je opzoek naar nieuwe inspiratie voor je lessen? Meld je dan online aan voor de Aslan Trainingsdag op 1 april. Tijdens deze training maak je kennis met de unieke werkwijze van Aslan Muziekcentrum, waaronder non-verbaal lesgeven, cultureel diverse muziek- en dansrepertoire, muzieknotatiesystemen en verschillend percussiemateriaal. Je maakt via een actieve didactiek kennis met de Muziek Talent Express, een doorlopende leerlijn voor alle leerjaren van het primair onderwijs. Daarnaast leer je werken met de speciaal door Aslan Muziek ontwikkelde digitale kaartenkist en je leert dans integreren met taal en rekenen in het primair onderwijs. De trainingen van Aslan Muziekcentrum staan voor: muzikaal, duurzaam, persoonlijk, activerend en meteen toepasbaar.

Praktische info:
Wanneer: zaterdag 1 april 2023
Tijd: 10.00–15.00 uur
Locatie: Aslan Muziekcentrum, Louis Bouwmeesterstraat 214 in Amsterdam
Prijs: € 75* / studenten  € 25**  incl. btw (& koffie/ thee, lunch en goody bag)

Voor wie:
Professionals in de kunst- en cultuureducatie: kunstvakdocenten (in spe), groepsdocenten, kunstvakstudenten en pabo-studenten

Programma 1 april 2023:
09:45-10:00        Ontvangst met koffie en thee kantine Aslan Muziekcentrum
10:00-11:00         Workshop 1: Muziek Talent Express (Digitaal)
11:00-12:00         Workshop 2: (Body)percussie en werken met Aslan Ritmekaarten
12:00-13:00        Lunch verzorgd door Aslan Muziekcentrum
13:00-14:00        Workshop 3: Cultureel diverse zang & dans
14:00-15:00        Workshop 4: Op dans kan je rekenen & Dans is een taal
15:00-15:30         Netwerkdrankje

Workshop 1: Muziek Talent Express (Digitaal)
In deze workshop maak je kennis met sleutelbegrippen voor het werken met de methode Muziek Talent Express in verschillende bouwen van het primair onderwijs. Je krijgt inzicht in het opzetten van een lesplan aan de hand van competenties en de muzikale domeinen zingen, spelen, bewegen, luisteren, noteren en componeren/improviseren. Daarnaast leer je werken met een uitgebreid instrumentarium waaronder boomwhackers, klankstaven en divers percussiemateriaal. Ook wordt aandacht besteed aan het werken met verschillende (grafische) notatie, bodypercussie en niet-alledaagse lesattributen. Ook maak je kennis met de digitale ondersteuning van de methode, de Muziek Talent Express Digitaal Deze biedt ondersteuning in het tonen van de liederen, speelstukken, luisterfragmenten, lessuggesties en is onlangs aangevuld met een digitale kaartenkist ontwikkeld door Aslan Muziekcentrum.

Workshop 2: (Body)percussie en werken met Aslan Ritmekaarten
Je maakt kennis met verschillende ritmes en zowel regelmatige als onregelmatige maatsoorten. Daarnaast leer je speeltechnieken op percussie-instrumenten, body-percussie en Aslan Ritmekaarten inzetten in je lespraktijk. Je gaat voornamelijk aan de slag met de darbuka: dit instrument speelt een belangrijke rol in de muziek van Arabisch Noord-Afrika, West Azië en zuidelijk Oost-Europa. De darbuka wordt gebruikt in klassieke muziek uit deze gebieden, maar ook in de popmuziek en volksmuziek. Onder enthousiaste en deskundige begeleiding van Levent Aslan word je geprikkeld om uit je comfortzone te komen en samen daadwerkelijk muziek te maken!

Workshop 3: Cultureel diverse zang & dans
Een praktische en intensieve workshop waarbij je kennis maakt met liederen en dansen uit diverse culturen die je kunt gebruiken in je lespraktijk. Je werkt aan verschillende choreografieën en je leert traditionele bewegingen uit verschillende stijlen en hedendaagse dansvormen met elkaar combineren. Daarnaast maak je kennis met makams en microtonen. De trainer haalt haar inspiratie uit verschillende culturen en muziek- en danstradities. De uitwerking van de dansen en de liederen krijgt je in een hand-out mee, zodat je het thuis nog eens rustig kunt oefenen. Laat je uit je comfortzone halen en zing en dans mee met een 9/8 maat!

Workshop 4: Op dans kan je rekenen & Dans is een taal
Een praktische en dynamische workshop, waarbij je dans leert integreren met rekenen en taal in de groepen 1 t/m 4 van het primair onderwijs. De werkvormen zijn geïnspireerd op de succesvolle lessenseries en Op Muziek kan je Rekenen en Muziek is een Taal, beide ontwikkeld door Aslan Muziekcentrum. Een dansante en muzikale aanpak kan voor sommige leerlingen helpen bij de ontwikkeling van woord- en getalbegrip. Kinderen leren via deze werkwijze op een andere manier kennis maken met de vakken rekenen en taal en het vak dans krijgt extra betekenis. Er zal aandacht uitgaan naar het werken met verschillende domeinen en werkvormen, door het vooral zelf te ervaren.  De trainer zal ook kennis delen over de ervaring met het geven van vakoverstijgende danslessen binnen het primair onderwijs.

Werkwijze van Aslan Muziekcentrum:
Een activerende didactiek en een inzicht in methodiek waarmee cursisten leren werken aan zinvolle activiteiten vanuit bekende en alledaagse praktijk. De trainingen van Aslan Muziekcentrum staan voor: muzikaal, duurzaam, persoonlijk, activerend en meteen toepasbaar.

 Doelstellingen:

 • Je leert muziekles geven met de methode Muziek Talent Express (Digitaal);
 • Je leert nieuwe les-ideeën, werkvormen en repertoire gebruiken voor je eigen lespraktijk;
 • Je leert werken met de door Aslan Muziekcentrum ontwikkelde Aslan Melodiekaarten en Aslan Ritmekaarten en de digitale kaartenkist;
 • Je leert werken met verschillende instrumenten, waaronder darbuka’s en boomwhackers;
 • Je leert de eerste stappen om non-verbaal en muzikaal te werken met groepen;
 • Je leert dans integreren met taal en rekenen het primair onderwijs;
 • Je maakt kennis met het spelen en dansen van onregelmatige maatsoorten.
 • Je maakt kennis met makams en microtonen.

Na het volgen van deze training:

 • Kun je gevarieerde muzieklessen geven met behulp van lesmateriaal uit de Muziek Talent Express en Op Dans kan je rekenen & Dans is een taal.
 • Kun je nieuwe les-ideeën, werkvormen en cultureel divers repertoire gebruiken voor je eigen lespraktijk;
 • Is je creativiteit gestimuleerd;
 • Heb je je visie op kunsteducatie verscherpt;
 • Heb je je netwerk in de kunsteducatie uitgebreid.

 *Korting
Speciaal voor ons 25-jarig bestaan bieden wij dit seizoen een exclusieve jubileumkorting aan. Neem iemand naar een Aslan Trainingdag en ontvang beide €25,- korting op de training! Vul bij ‘opmerkingen’ de kortingscode ‘Jubileum vriendenkorting’ in samen met de naam van de persoon die je meeneemt om beide de korting te krijgen.

Bij aanschaf van het Muziek Talent Express Plus pakket, het Muziek Talent Express boek of de Aslan Melodiekaarten ontvang je €25,- korting op deze training! Vul bij ‘opmerkingen’ de naam van het aangeschafte product in om de korting te ontvangen.

** Studentenprijs:
Ben je student? Meld dit in het aanmeldformulier bij ‘opmerkingen’ en vink bij ‘stadspas’ aan en voeg hier een kopie van jouw studentenkaart toe om €50 euro korting te ontvangen op deze training.

 De bovenstaande kortingen zijn niet met elkaar te combineren.

Wist je dat wij ook een post-hbo opleiding aanbieden? Bekijk de video hieronder!

Praktische info

Wanneer: zaterdag 1 april 2023

Tijd: 10.00–15.00 uur

Locatie: Aslan Muziekcentrum, Louis Bouwmeesterstraat 214 in Amsterdam

Prijs: € 75* / studenten  € 25**  incl. btw (& koffie/ thee, lunch en goody bag)

Meer informatie

Trainers

Zuhal Gezik
Check bio > 

Levent Aslan
Check bio > 

Priya Keet
Check bio >

Katja Hofman
Check bio >