Muziek Talent Express
 

Rond zijn dertiende begint Daniël van Huffelen met pianolessen en leert zichzelf gitaar, basgitaar en drums aan.

Sindsdien speelt hij in verschillende popbandjes en een bigband. Vijf jaar later, in 1999, kan Daniël de studie Contrabas Jazz aan het Conservatorium van Utrecht beginnen bij o.a. Harry Emmery en Bert van den Brink. In 2001 verhuist hij naar het Koninklijk Conservatorium te Den Haag om lessen te volgen bij Hein van de Geyn en Frans van der Hoeven.

Daniel beëindigt zijn studie ‘Contrabas Jazz’ in september 2007 en gaat meteen door met een master ‘Compositie Jazz’ aan hetzelfde conservatorium, die hij twee jaar later afrondt.

Najaar 2009 krijgt Daniël een beurs om twee weken naar New York te gaan. Hij neemt baslessen bij Larry Grenadier, Scott Colley, Ben Street en Thomas Morgan en compositielessen bij Edward Green. In de laatste 15 jaar speelt Daniel zowel gitaar, toetsen als bas in verschillende bands. Enkele voorbeelden zijn Sallyskunk, Dolorous daze, Jeroen Kant & de ratten in de schuur, Manao, Matisos & Daniel van Huffelen Quintet. Daniël geeft voor Aslan Muziekcentrum de Muziek Talent Express op de 7e Montessorischool.