Wil je een graag een instrument leren spelen, hou je van dansen of musical? Heb je een Stadspas? Dan kun je met het project In mijn Buurt (gratis) les krijgen in je eigen buurt! We bieden op 11 locaties in West en Nieuw-West een laagdrempelig cursusprogramma op een vertrouwde plek op school of in de buurt. Een jaar lang krijg je wekelijks muziek-, dans-, toneelles van een van onze docenten. Het aanbod verschilt per locatie. We proberen met dit programma vooral kinderen en jongeren te bereiken voor wie muziek-, dans- of theaterles niet vanzelfsprekend is.

Gratis les met een Stadspas
Ben je tussen de 4 en 18 jaar en woon je in stadsdeel in West en Nieuw-West? Heb je een Stadspas of maak je gebruik van het Jongerencultuurfonds of Scholierenvergoeding? Dan wordt de cursus volledig vergoed door het Jongerencultuurfonds Amsterdam (mits er nog geen aanvraag is gedaan). Ook als je ouders minder dan 120% van het sociaal minimum verdienen, krijg je het cursusgeld vergoed. Als je geen stadspas hebt of niet op de deelnemende school zit, kun je ook de lessen volgen. Je betaalt dan het normale tarief.

Aanbod
We bieden een gevarieerd aanbod per locatie: Instrumentale Oriëntatie, Oriëntatie Dans en Theater, Jaarcursussen saz, gitaar, viool, piano, Streetdance, Koor, Muziek & Dans voor kleuters en Musical Klas. De lessen starten vanaf oktober. Check hier de folder >

Locaties
Aslan Muziekcentrum is actief op 11 locaties:
West: OBS Bos & Lommer, OBS Multatuli, OBS Rosa Boekdrukker, Houthaven en Volta.

Nieuw-West: Het Bovenland, DOCK Geuzenveld, Einsteinschool, Honingraat, OBS De Toekomst, Pluspunt Geuzenveld en Johannesschool (‘t Zonnehoekje).

Aanmelden
Aanmelden kan online hier. In het overzicht staat het aanbod per locatie. Ook kun je je aanmelden via: aslanmuziek.nl/cursussen. De cursussen die onder het project vallen, herkenbaar aan het logo, hebben een aanmeldbutton per locatie.

Meer info
Voor vragen kun je mailen naar: inmijnbuurt@aslanmuziek.nl