Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Scholenfestival Podium: Act it Out en Swing it Out

24 juni | 13:30 - 18:15

Het jaarlijkse hoogtepunt voor de basisscholieren die les krijgen volgens de doorlopende leerlijn, Muziek Talent Express. Ruim 400 leerlingen van 22 basisscholen presenteren zich op het podium met muziek, dans en theater in allerlei stijlen: van Bollywood tot Afro-Dance en van klassiek tot hiphop. Alle actsworden voorzien van commentaar door een vakkundige jury.

Op 24 juni bestaat het evenement uit twee delen:

Dans: Swing it Out!
Groepen 6/7 van verschillende scholen bereiden samen met een professionele choreograaf een dans voor. Elke groep heeft een andere dansstijl als uitgangspunt. De kinderen werken samen met een professionele danser toe naar een choreografie op muziek en presenteren dit aan een groot publiek. Aslan Muziekcentrum gelooft dat dansen van over de hele wereld gedeeld moeten worden. Wij vieren het idee dat kinderen nieuwe bewegingen uit alle windstreken leren en omarmen.

Theater: Act it Out!
Groepen 6/7 van verschillende scholen bereiden samen met een professionele theaterdocent een theaterstuk voor. Met Act it Out! gaan de kinderen samen met een professionele theaterdocent/actrice aan de slag met een zelfgemaakte theater-act. Kinderen leren acteren op verbale én non-verbale manier. Muziek en verhalen uit alle werelddelen worden als uitgangspunt gebruikt.

Locatie | Theater de Meervaart, Meer en Vaart 300

Gegevens

Datum:
24 juni
Tijd:
13:30 - 18:15