Elk jaar organiseren we voor de docenten die werkzaam zijn in het primair- en voortgezet onderwijs een culturele uitwisseling. De projecten dragen bij aan creatieve overdracht en uitwisseling en dienen als inspiratie voor onze docenten en leerlingen.

Studiereis Engeland – Londen
Van 22 t/m 27 oktober heeft het docententeam binnenschools een studiereis gemaakt naar Londen. Docenten brachten onder andere een bezoek aan diverse kunsteducatie-instellingen en volgden workshops, masterclasses en presentaties.

Achtergrond bezoek
Op ‘primary schools’ in Londen zijn net als in Amsterdam vele culturen en tradities vertegenwoordigd. Tijdens de uitwisseling kregen onze docenten inzicht in de manier van lesgeven op de scholen, de wijze waarop in Londen rekening wordt gehouden met verschillende culturen en hoe verschillende tradities verbonden worden in de lessen. Daarnaast wilden we kennismaken met de van oudsher rijke dans- en theater- en musicaltraditie in Londen. Wij zijn dit schooljaar begonnen met het aanbieden van meer dans- en theateronderwijs. Docenten volgden een aantal workshops en masterclasses dans en theater ter inspiratie voor de eigen lessen.

Inhoud studiereis
1. De docenten van Aslan Muziekcentrum volgden meerdere workshops en masterclasses in traditionele volksmuziek, dans en theater.
2. De docenten kregen inzicht in de werkwijze van muziek-, dans- en theatereducatie binnen het Londens onderwijs. De focus lag vooral op cultuuronderwijs op scholen in moeilijk bereikbare buurten van Londen.
3. De docenten gaven een aantal workshops, waarbij we de nadruk legden op non-verbaal lesgeven en het gebruik van werelds repertoire.

Samenwerkingspartners
Voor deze studiereis werkten we samen met Trinitiy Laban Conservatoire of Music and Dance, Englisch Folk Dance and Song Society, Artis Education, Tri-borough Music Hub, Tower Hamlets Arts + Music Education Service

Met speciale dank aan Mocca Expertisecentrum Amsterdam.